Akaryakıt ve otoban maliyetinin artması özel araç sahiplerini şehirlerarası otobüslere yöneltiyor

ŞEHİRLERARASI

Kamil Koç’un Bodrum işletmeciliğini yürüten DAE Turizm’in Yönetim Kurulu Üyesi Barış Coşkun, “Doluluk oranlarımız yüzde 80’ler seviyesinde. Bunda en önemli etken de özel araçlar yerine otobüsün tercih edilmesi. Akaryakıtın yanı sıra köprü ve otoban maliyeti de yüksek. 4 kişilik bir ailenin araçla geliş gidişi otobüs biletinden daha fazlaya mal oluyor. Bunun yansımaları sezona da olacaktır ve seyahatlere otobüse talebin devam edeceğine inanıyorum” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ/ Erkan YILMAZ

DAE Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Çoşkun ve Yönetim Kurulu Üyesi Barış Coşkun filolarına katılan 10 yeni Maraton VIP aracın mutluluğunu yaşadılar. DAE Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Barış Coşkun, sektördeki mevcut duruma ve sezona yönelik Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu.

Doluluk oranlarımız yüzde 80 seviyelerinde

Ramazan Bayramı’nın beklentileri doğrultusunda geçtiğini belirten Barış Coşkun, “Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Hem araçlarımız açısından hemde doluluk seviyemiz açısından iyi bir süreç geçirdik. 9 gün tatil olmamasıbazı bölgelerde yolcu talebini düşürmüş olabilir ama özellikle Bodrum-Çeşme hattında yolcu talebi yoğundu. Dolu gittik, geldik diyebiliriz. Bayram sonrasında ise bir miktar düşüş olsa da yine de doluluk oranlarımız yüzde 80’ler seviyesinde. Bunda en önemli etken de özel araçlar yerine otobüsün tercih edilmesi. Akaryakıtın yanı sıra köprü ve otoban maliyeti de yüksek. 4 kişilik bir ailenin araçla geliş gidişi otobüs biletinden daha fazlaya mal oluyor. Bunun yansımaları sezona da olacaktır ve seyahatlere otobüse talebin devam edeceğine inanıyorum. Şehirlerarası yollarda özel araçları daha az görüyoruz. Çalıştığımız hatlar nedeniyle de biz biraz daha avantajlıyız. Turizmin çok hareketli olduğu hatlardayız” dedi.

Sefer maliyeti 13 bin TL

Maliyetlerin çok arttığını ve sektörü zorladığını belirten Coşkun, “Hem akaryakıt hem de otoban ve köprü maliyetimiz arttı. İstanbul-Bodrum hattında gidiş-geliş sefer maliyetimiz 13 bin TL civarında. Köprü ve otoban toplam maliyet içinde 1850 TL tutuyor. Bilet fiyatlarımız 500 TL seviyesinde ama zaten bu ekonomik koşullar çerçevesinde daha yukarı çekmek de zor” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.