18.07.2022, 22:49

Bugünün ümidi yarının güzelliğidir!

Düzenin içinde boşluk olmaz! Çocukluktan beri duyduğumuz, şarkıların bile dile getirdiği, içimizde yer eden ve kırıntısının bile cesaret verdiği ümit olmazsa yaşam olmaz. Hep bir ümit uğruna yaşarız. Bu ümit, illa ki çok çalışmak, çok kazanmak, çok beğenilmek anlamına gelmez, gelmemeli. Daha iyi yaşamak, daha kaliteli yaşamak, daha refah içinde çocukları büyütmek de ümittir. Sabah güneşin doğuşu, yağmurdan sonra temiz ve taze hava da ümittir. Günün ardından ayaklarınızı uzatıp keyif çatmak da ümittir, çünkü yarına hazırlar sizi.

Evrende mikron hata yoktur

İnsanın bildiği, bilmediği şeyler var yaşamda. Bilmediğini bilirsen yaşam daha kolay olur. İlgini çekiyorsa öğrenirsin, değilse dursun öte tarafta. Her şey kendi yolunda yürür zaten. Bir konu önem taşıyor burada: Her şey kendince doğru gidiyorsa, hiçbir hata yoksa nasıl oluyor da bizim sorunlarımız var hem de boyumuzu aşacak kadar çok. 

Siz önemlisiniz!

Dönüp kendinize bakın. Siz neyi ne kadar yapıyorsunuz? Kendinize yüklendikçe zaten hayatın güçlükleri arasında sorunlarla boğuşuyorsunuz, iyiden iyiye çözüm sizden uzaklaşıyor ve bulmak güçleşiyor. 
Önce kendinize güvenin… Durun! Ondan da önce kendinizi sevin. İşinizi sevin. Ümidin peşini hiç bırakmayın. Kendinizi suçlayıp zayıflatmayın. Tabii ki, hayatın içinde olanlarda, yaşananlarda sizin de katkınız var. Var olmaya var da, sorumluluğunuz seksen milyonda bir. Bunun farkına vardığınızda ufkunuz açılacaktır. Kendinizi sevdiğiniz oranda daha bir güvenli olacaksınız. Sizinle doğrudan bağlantılı olmayan sorunların kaynağını daha iyi kavrayacak, o sorunları kaynağında boğacak, buna da bağlı olarak daha bir başarılı olacaksınız.

Ümit yaşamdır

Kendinize kızmak yerine yeni bir yol seçmelisiniz, tam da sizinle birlikte olanlarla, kendilerini sevenlerle, en az kendileri kadar yanındakilere de güvenenlere… Siz hazırsanız herkes hazırdır. Haydi, o zaman! İlk adımı siz atın. Tamam, en yoğun günler, bayram seferlerinin organize edilmesi, yoluna oturtulması gerekiyor. Mazota her gün zam geliyor, yedek parçaların da durumu malum. Yolcunun da ekonomisini bilmeyen yok. Bunlar işinizin belki de değiştiremeyeceğiniz en önemli sorunu. Siz değişmeye başlarsanız bunların da değişeceğine inanın, göreceksiniz. 

Ümit yaşamdır, unutmayın. Hayat da yaşamak içindir. Ümidi üzmeyin, bize yol aldıran, geleceğe dönmemizi sağlayan, onun için program yaptıran, en önemlisi de hayal kurduran odur... Mutlu olmak ümidi, olmak istediğiniz kişi olabilmenin hayali, yarından ve gelecekten beklentilerinizi gerçekleştirecektir.

İyi bayramlar. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159