banner69

Funtoro’dan Busworld Fuarı’na özel kampanya

banner113

Şehirlerarası otobüs pazarında 3000’e yakın araçta koltuk arkası ekranı bulunan Funtoro yeni bir atak başlatıyor.

banner114
BUSWORLD 2014 21.04.2014, 14:46 21.04.2014, 15:00 Taşıma Dünyası
Funtoro’dan Busworld Fuarı’na özel kampanya
24 Nisan’da açılacak Busworld Fuarı, salon 2’de müşterisiyle buluşmaya hazırlanan Funtoro, fuar süresince yeni kampanyasını da duyuracak. Fuar süresince koltuk arkası ekran siparişi veren müşterilere, özel imkanlar sunulacak. Ayrıca Funtoro müşterileri, fuarda yapılacak çekilişlerle her gün iPAD kazanma şansını da yakalayacak. 

Busworld Fuarı’nda önemli bir mesaj ileteceklerini açıklayan MSI Corporation Direktörü Machine Tsai, “Koltuk arkası ekranda 7 ve 10 inç HD ekranları piyasaya sunuyoruz. Bu sene yeni yazılım uygulamalarını ve özellikleri tanıtmak istiyoruz. Fuarda üç ana fikrimiz var. Koltuk arkası ekran, reklam yönetim sistemi ve uzaktan erişim ile güvenlik sistemi. Öncelikle sürücüye yönelik, ön çarpışma ve sinyal vermeden şerit değiştirmede ikaz sistemi devreye girecek. Bir de aracın kör noktası konusunda şoför, sesle uyarılacak. Funtoro, eğlence sistemleri ile adım attığı bu alanda hizmetlerine güvenlik sistemlerini de ekledi. İlerleyen dönemde akıllı araç modeline doğru gidilecek. Telematik çözüm adı verilen bu sistemle, aracın her anını kontrol altına alan akıllı otobüs hedefimiz var” dedi. 

Özel fiyat kampanyası 

Busworld Fuarı’na yönelik müşterilerine özel bir kampanya hazırladıklarını da belirten Machine Tsai, “Fuarla birlikte sezonun açılışı da yaklaştı. Koltuk arkası ekranlarımıza yönelik bir kampanya başlatacağız. Standımızı ziyaret ederek, koltuk arkası ekran siparişi veren müşterilerimize, normal liste fiyatımızdan daha uygun bir finans kampanyası sunacağız. Ayrıca özel proje olarak güvenlik sistemini de çok uygun bir fiyattan sunacağız. Müşterilerimizin güvenlik sistemine yönelik ilk tepkilerini alıp, akıllı araç sistemine doğru adım atacağız. Güvenlik sistemi ile trafik güvenliğine de katkı sağlayacağız” diye konuştu. 

3000 otobüste Funtoro 

Şehirlerarası otobüs pazarında 3000’e yakın otobüste Funtoro koltuk arkası ekranların kullanıldığı bilgisini veren Tsai, “Şehirlerarası otobüs pazarına yeni çıkan 1000 otobüsten yüzde 30’unun ilk tercihi Funtoro. Ama farklı marka ekran kullanan otobüsçülerin Funtoro ürününe dönüşünün oranı ise çok daha yüksek” dedi.

Öne çıkaran unsurlar

MSI Corporation Direktörü Machine Tsai, Funtoro’nun tercihte öne çıkan unsurlarını da şu şekilde açıkladı: “Kalitemiz konusunda en öndeyiz. Müşterimiz bu ürünleri en az 5 yıl kullanıyor. Yazılımların tamamının bize ait olması da önemli bir avantaj sağlıyor. MSI bünyesinde 2000 kişi sadece yazılım için çalışıyor. Sadece 100 kişi Türkiye’de teknolojinin gelişimi ve yazılımlar için çalışıyor. Funtoro, Türkiye’de 5 yıldır faaliyet gösteriyor. Bu süreçte birçok koltuk arkası ekran pazara girdi, ancak varlığını sürdüremedi. Bu, müşterinin güven duyması açısından da çok önemli. Ayrıca Funtoro’yu öne çıkaran bir unsur da satış sonrası hizmetlerdeki kalitemiz. Müşteriye; ‘beş yıldır buradayız, gelecek 5 yılda da, 10 yılda da burada olacağız’ diyoruz. Özellikle ikinci el otobüs satanlar, araçlarında Funtoro varsa, aracın daha kolay satılabildiğini söylüyor. Yani Funtoro, ikinci ele de değer katmasıyla da öne çıkıyor. Öte yandan Funtoro, yeni ürün montajında müşteriye maliyet avantajı sağlıyor. Çünkü altyapımız, gelişen teknolojilere uyumlu ve bu maliyet açısından çok önemli.” 

Yüzde 90’ların üzerinde 

Sık sık müşteri memnuniyeti ölçümleri yaptıklarını ve bu oranın yüzde 90’lar seviyesinde çıktığını da ifade eden Machine Tsai, “Araçlarda oluşabilecek arızaları online olarak izleyebiliyoruz. Müşterilerimize yönelik 24 saat hizmet verebilecek bir çağrı merkezi oluşturuyoruz. Koltuk arkası ekranlarda en çok kulaklık ucu (jack) kırılıyor. Biz bu sorunu yaptığımız çalışma ile aştık. Kulaklık ucu içeride kırıldığında, kırılan parça kaldığında yeni kulaklık takılınca boşluğa düşüyor. Araç bunun için servise gelmiyor. Türkiye’de bunun patentini alan biziz, ancak bunu diğer markalar kopyaladılar” dedi. 

Rekabet yönlendiriyor

Şehirlerarası otobüs pazarının çok rekabetçi olduğunu, sektörün çok zor para kazandığını gözlemlediklerini belirten Machine Tsai, “Koltuk arkası ekranlara ilgi rekabet nedeniyle artıyor. Firmalar bununla yolcu çekmeye çalışıyor. Konfor ve teknolojik yatırım ile havayolu ve trenle yarışmaya çalışılıyor. Diğer taşıma modlarında yaşanan gelişme ile seyahat süreleri ve çalışılan hatların kısalacağı öngörüleri var. Mesafeler kısalsa bile yolcuya sunulan teknolojik imkanlardan geri adım atmak söz konusu değil. Yolcu konfordan geri adım atmıyor. Herkes teknolojiyi sürekli takip ederek geçirdiği zamana değer katmak istiyor. Biz, küçük otobüslerin de şehirlerarası seyahat sektörüne entegre olacağını öngörüyoruz. Yolcu ve otobüsçü arasında interaktif bağ kurulmasının sağlanmasına yönelik çalışacağız” diye konuştu. 

Reklam kazandırıyor 

Reklam yönetim sistemi ile az para kazanan sektöre daha fazla para kazanabilme seçeneği sunduklarını belirten Tsai, “800’ü aşkın otobüste reklam yönetim sistemi kullanılıyor. Otobüsçü Funtoro koltuk arkası ekran kullanmanın yanı sıra ekranlarda gösterilen reklamlardan da para kazanıyor” dedi. 

Türkiye birinci, Meksika ikinci 

MSI Corparation’un Ar-Ge için ayırdığı yıllık bütçenin 400 milyon Doları bulduğunu belirten Machine Tsai, MSI’ın Türkiye’de büyümeye yönelik, yeni yatırımları olacağını da belirtti. Tsai, koltuk arkası ekranın en yoğun kullanıldığı ülkenin Türkiye olduğunu, ikinci ülkenin ise Meksika olduğuna dikkat çekerek, “Bu sektör ile birlikte yürümeyi ve büyümeyi hedefliyoruz” dedi. 


Türkiye-Tayvan bağlantılı yaşam

2 yıldır Türkiye’de bulunan Machine Tsai, güne sabah 04.00’te başlıyor. Bu kadar erken başlamasının nedeni ise Türkiye ile Tayvan arasındaki saat farkı. Günü iki ülke arasında bağlantılı şekilde yaşayan Tsai, Türkiye’de görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ediyor. Kuşadası ve Kapadokya’yı çok sevdiğini belirten Tsai, otobüsle seyahat etmekten büyük keyif alıyor. Seyahatlerinde, özellikle koltuk arkası markası Funtoro almayan araçları seçtiğini ifade eden Tsai, böylece koltuk arkası ekranları ve yolcuların tepkilerini incelediğini söylüyor.  

Esnek ve hızlı çalışma 

Türkiye’de çalıştığı süre içerisinde en çok esnek ve hızlı çalışmayı öğrendiğini belirten Tsai, “Tayvan’da, yüzde 80 yapabileceğimize inanırsak iş sürecine giriyoruz. Avrupa’da bu oran yüzde 100. Türkiye’de ise yüzde 50 yapabileceğimize inanıyorsak adım atıyoruz. Çünkü Türkiye’de çok daha hızlı ve esnek olmanız gerekiyor. Burada mesaimiz haftanın yedi günü ve 24 saat şeklinde” dedi. 



Türkiye’de 2 yıldır çalışan MSI Corporation Direktörü Machine Tsai ve beş yılı aşkın süredir ülkemizde bulunan ve Semih ismini alarak bizden biri haline gelen Türkiye Yöneticisi Semih Chiu, Funtoro ile çok daha keyifli seyahatlerin mümkün olacağını ifade ediyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159