banner69

MAPAR Otomotiv’den Mersin Vif Turizm’e yılın ilk teslimatı

banner113

Mersin Vif Turizm, 21 adetlik yatırım planının ilk 5 adedini Mapar Otomotiv’den teslim aldı. Mersin Vif Turizm Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yumuşak, “Bu yatırımda Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin’in büyük desteği var. 21 adetlik yatırımın ilk 5 adedini teslim aldık. Bu yatırımda bir kalıbın içinde de değiliz, 2021 yılının seyri belirleyici olacak. Bu araçlar sıfır da olabilir, ikinci el de olabilir. 2011 yılından beri ticaretimiz sadece Sayın Yalçın Şahin ile oldu, başka hiçbir kimseden otobüs almadım, takasa da vermedim. Bundan sonrasında da tercihimiz kesinlikle Mapar Otomotiv ve MAN otobüslerdir” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 11.01.2021, 21:36 12.01.2021, 12:42 Erkan YILMAZ
MAPAR Otomotiv’den  Mersin Vif Turizm’e yılın ilk teslimatı

ERKAN YILMAZ /ÖZEL RÖPORTAJ

Mersin Vif Turizm, 7 Ocak 2021 Perşembe günü, Mapar Otomotiv’in Bursa merkezinde Mersin Vif Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yumuşak, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Yumuşak ve Serhat Yumuşak, Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Erdi Şahin, Mapar Bursa Genel Müdürü Tanju Nayır, Mapar İzmir Genel Müdürü Caner Perk, Otobüs Satış Müdürü Ender Keskin’in katılımıyla düzenlenen törenle, filosuna 5 adet MAN Lions Coach otobüs kattı.

Her koşulda sektörün yanında

Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin, pandemi süreciyle birlikte şehirlerarası yolcu taşımacılığının çok zorlu geçen bir yılı geride bıraktığını belirterek, “2020 yılı hiç de beklendiği gibi geçmedi. Mart ayında başlayan pandemi süreciyle birlikte seyahat kısıtlamaları ve yasaklarla geçen bir yıl oldu. Bu zorlu süreçte firmalar yine de yatırım yaptı ve filolarını güçlendirmeye devam etti. Mapar Otomotiv olarak her zaman sektörün yanında olmaya ve zorlu süreçlerde de destek vermeye özen gösterdik. 2021 yılı yine umutla başladı. Aşı ile ilgili olumlu gelişmeler de var, 2021’in 2020’den daha iyi bir yıl olacağı beklentisi içindeyiz” dedi.

Yeni araçları hayırlı olsun

Yılın ilk teslimatını Mersin Vif Turizm’e gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yalçın Şahin, “Mersin Vif Turizm bölgenin en önemli firmaları arasında; her zaman kaliteli ve konforlu hizmet vermeyi hedeflemiş bir firma. 2021 yılına yeni otobüs yatırımları ile girme planlarına biz de destek olduk. Firmaya bugün ikinci el 5 adet MAN Lions Coach otobüs teslim ediyoruz. 21 adetlik yatırım planlarında firmaya desteğimiz devam edecek. Sayın İbrahim Yumuşak, Serhat Yumuşak ve Mersin Vif ailesine yeni yatırımlarının hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi.

2008 yılında başladı…

Mersin Vif Turizm Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yumuşak, yeni otobüs yatırımları ve sektörle ilgili beklentilerini Taşıma Dünyası’na açıkladı.

Sektöre 2008 yılında bireysel otobüsçü olarak adım attıklarını belirten İbrahim Yumuşak, “Mersin Vif Turizm aşkı 2008 yılına dayanıyor. Filoda ilk otobüsümüz o zaman hizmet vermeye başladı. Sonrasında bu iş hoşumuza gitti, zaten sevilmezse yapılması da mümkün değil. Bir otobüs ile başladık, iki, üç ve arkası geldi. Mersin Vif Turizm altın yıllarını 2011-2017 yılları arasında yaşadı. O süreçte Starliner araçlar çok revaçtaydı. Biz 2011 yılında 6 araçlık sıfır Starliner yatırımı yaptık. Şu an Kamil Koç’un Aksaray acenteliğini yapıyoruz. Firmada hizmet veren otobüslerimiz de var. Aynı zamanda da Yeni Aksaray Seyahat firmasını da yürütüyoruz. Bu süreçte Mersin Vif Turizm yatırımı gündeme geldi. 1 Ocak 2021 itibariyle Mersin Vif Turizm’i devraldık. Mersin Vif Turizm 1996 yılında kurulmuş bir şirket. Daha önce Ağaçlı ailesine aitti. 9 Mart 2017’de firma Sayın Duygu Keske’ye geçti. Şimdi bize nasip oldu ve Mersin Vif Turizm’i devraldık. Zaten yıllardır Mersin Vif Turizm aşkı vardı. Mersin bildiğimiz bir şehir. Yolcularının nasıl bir konseptte seyahat etmek istediğini, firmadan neler beklediğini çok iyi biliyoruz. Mersin Vif Turizm’e sadık bir yolcu kitlesi var” dedi.

Pandemi herkesi yordu

“Pandemi sürecinde yeni yatırım yapmaktan çekinmediniz mi” sorumuza İbrahim Yumuşak, “Kamil Koç için acentelik ve araç yatırımı olarak 9 milyon TL yatırımımız oldu. Şu anda firmada 4 adet 2020 model aracımız çalışıyor. Şubat ayında pazarlığını yaptık, pandemi süreci başlayınca araçların teslimi Haziran ayında mümkün oldu. Pandemiye rağmen bu alımdan vazgeçmedik. Mersin Vif Turizm’e yönelik de çok ciddi bir nakdi yatırımımız oldu. Çünkü firmanın bir marka değeri var” dedi.

Yalçın Şahin’in yönlendirmeleri her zaman kazandırdı

Daha önceki yatırım süreçlerinde de Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin’in kendilerini yönlendirdiklerini ve destek olduğunu belirten İbrahim Yumuşak, “Sayın Yalçın Şahin sektörün en önemli destekçisi, bizim de tek iş ortağımız. 4 araç satın almak isteyen müşteriye, “bekleyelim” diyen bir kişi Yalçın Şahin. Yalçın Şahin ve Fırıncılar Gıda Şirketi ailesinin çok özel ilişkisi var. Ben 4 araç alacağımı söylediğimde, Yalçın Abi bana, ‘şu an biraz bekleyelim, bu araç para kazanacak’ dedi. Bu dönemde, bu koşullarda bunu diyebilmek çok zor, ama o bizi her zaman doğru şekilde yönlendirdi, kazandırdı.

2021 yılında, bizim Mapar Otomotiv ile 21 adetlik otobüs alımına yönelik bir sözümüz var. Pandemi seyri bunu daha iyi belirleyecek. Bu araçlar sıfır da olabilir, ikinci el de olabilir. Ama burada tercih kesinlikle Mapar Otomotiv ve MAN otobüsler olacak. 2011 yılından beri sadece Yalçın Şahin ile ticaret yapıyoruz; başka hiç kimseden otobüs almadım, takasa da vermedim. Bu çok önemli” dedi.

2008-2013 arası gözlemledik

Bizim sektöre girişimiz 2008, ama miladımız 2013 yılı Yeni Aksaray Seyahat’tir. Yeni Aksaray Seyahat her zaman önemli yatırımlar yapan bir firma. 2008-2013 yılları bizim için sadece gözlemleme dönemiydi. 3-5 otobüste sektörü denedik, kontrol ettik. Yapılan yanlışlar nelerdir, gördük. Bayanlar otobüsle tek başına seyahat etmeye çekiniyordu. Rahatsız olma riski onlara yüksek geliyordu. Bunda da haksız değillerdi. Biz sektördeki hataları gözlemledik. Kamu kuruluşlarında çalışıp sürekli yalnız seyahat etmek durumunda olan bayanları taşımayı hedefledik. Bize uygun olan personelle devam ettik. Personele eğitimler verdik. Yeni Aksaray Seyahat’in yüzde 40 civarı yolcusunu yalnız seyahat eden bayanlar oluşturur. Biliyorlar ki, herhangi bir sıkıntı olmadan seyahat edebilecekler.

Kendimizi geliştirmek için…

İbrahim Yumuşak, 35 yaşında. Sektördeki iş süreçlerini tutkuyla yapmaya odaklanmış birisi: “Fırıncılar Yüksek Okulu mezunuyum. Babadan ticaret erbabıyım. Babamız bizi yanından hiç ayırmadı ve ticaretin her sürecini öğrenmemiz için ilgilendi. Eğitimsiz ve eski alışkanlıkları devam ettirmeyi seven bir olduğu için genç insanları görmek çok mümkün olmuyor. Değişime direnen bir sektör aynı zamanda. Biz okumaya yatkın bir aileyiz, sürekli kendimize geliştirmeye çalışıyoruz. Babamız Nurettin Yumuşak, ahlaki değerler açısından verebileceği her şeyi verdi. İtibarımızı ve maneviyatımızı kaybetmememiz için bizi sürekli ikaz eder. Birbiri ile konuşabilen bir aileyiz. Bizim ailemizin üzerinde güneş doğmaz. Sabah çok erken kalkan ve gece çok geç yatan bir aileyiz. Personelimize, yolcumuza dokunmaktan, onların taleplerini dinlemekten büyük keyif alan bir aileyiz. Sektörde, genelde de firma sahipleri, kendilerini ulaşılamaz konumda göstermek durumunda olurlar. Bu sektörü çok farklı bir noktaya götürüyor. Biz çok ulaşılabilir yöneticileriz. Personelimiz her zaman bize ulaşır ve taleplerini aktarır. Telefonumuz 7/24 açıktır. Biz hizmet sektöründeyiz.

Güzel düşünelim, güzel olsun

Ama güzel düşünürken güzel hareket etmeyi ihmal etmeyelim. Önemli olan düşünceleri hayata geçirebilmek, güzel düşüncelerimiz var ama bunları uygulamamız da lazım. Sektör için ne gibi yenilikler yapabiliriz, insanların sektörümüze daha fazla güvenmesini nasıl sağlayabiliriz bunun çabası içinde olmalıyız. Rakip bir firmamız kaza yaptığında gerçekten büyük bir üzüntü duyuyoruz. Hiç kimseye iyi olmuş demedim hiçbir zaman. Rabbim kimseyi gördüğünden geri koymasın. Çalışan herkese, rabbim çok versin.

Uzun vadeli planlıyoruz

Yatırım yaparken, genelde 6 aylık süreçler halinde planlardık. Babam da bize 1 yıllık vadeli planlamamız yönünde telkinde bulunurdu. Bugün gelmiş olduğumuz noktada babamın ne kadar doğru düşündüğünü gördük. Bugün Fırıncılar Gıda Şirketi hem Aksaray Seyahat, hem Kamil Koç, hem de Mersin Vif Turizm noktasında yatırım yaparak ilerleyebiliyorsak yatırımlarımızı günübirlik değil, en az birkaç yıllık yapmamızdandır. En kötüsü olursa neler yaparızı masaya yatırarak ilerliyoruz. Evet, biz sektörümüz için en kötüsünü yaşadık. Bayramlarda, hafta sonunda, sezonda evimizde oturduk ama hiçbir zaman günübirlik ticaret yapmadık, yapmayız bundan sonra da. 2021 yılında sektörümüzün daha da büyüyeceğini düşünüyoruz. Maliyetlerimiz arttı, araç maliyetleri arttı. Kaliteli araç sayısı da çok azaldı. Ben her şeyin düzeleceğine ve pandemi sonrasında bütün meslektaşlarımız için çok çok iyi olacağına eminiz.

Günübirlik yaşanmaz

Bu yıl yaşadıklarımız, günü kurtarmak yerine, en azından birkaç yıllık hesaplamaların yapılmasını ve firmaların masasında bu planın olması gerektiğini, büyüklerin sözlerine her zaman itibar edilmesi gerektiğini, hayal etmeye devam etmemiz gerektiğini, ama hayallerimizin de hiçbir zaman aklımızın önüne geçmemesi gerektiğini bir kez daha gösterdi. Firmamızı dijitalleşme çabası içindeyiz. 2020 yılının başında, sektörde ilk e-bilete geçiş yapan firmalar arasındayız. Yenilikleri takip eden firma olduk. Şubelerden para toplamayı kaldırdık. Sektörde müdürün üstüne müdür tayin etme gibi durum var. Biz bunu da kaldırdık. İnternetten bilet satışını destekliyoruz.

Para kazandırmasa da çok memnunuz

2006 yılına kadar nakliye tarafındaydık. O yıl nakliye tarafı zora girdi. Starliner yeni çıkmıştı, bir arkadaşımız bize kataloğunu gönderdi ve ‘Şu al da çalışalım’ dedi. Otobüsçülüğümüz böylece başladı. Nakliye tarafı şu an çok iyi bir süreç geçiriyor ama biz ‘keşke nakliye tarafında olsaydık’ demiyoruz. Biz sektörümüzden çok memnunuz. Fırıncılar Gıda şirketi tarafında, unlu mamuller üretimiz devam ediyor. Güneş enerjili su ısıtma sistemleri devam ediyor. Tarım ve hayvancılık tarafında da faaliyet gösteriyoruz. Bu tarafta para kazanıyoruz, şu an otobüs tarafında para kazanmasak da bu iş hoşumuza gidiyor. Çünkü insanlar bize en kıymetlisini teslim ediyor.

10 yıldır bizi yalnız bırakmayan

10 yıldır hizmet süreçlerinde araç bakımında ve yedek parçada bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmayan her daim 7/24 bizlere yardımcı olan Güzeller MAN Yetkili Servisi Yönetim Kurulu Başkanı Veyis Güzel ve oğullarına da teşekkür ediyorum.

İbrahim Yumuşak, “Filomuzda 20 adet özmal aracımız oldu. Yeni Aksaray Seyahat filosunda 2 adet de bireysel otobüsçümüz var. Toplam 23 araçlık bir filoya sahibiz. 21 adetlik yatırımla birlikte bunları 40’ın üzerine çıkartıp bir miktar da bireysel otobüsçüyü filoya katıp çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159