Otobüsçüler 4 Ekim’de toplanıyor

banner113

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu 4 Ekim Perşembe günü sektörün önde gelen firmalarıyla artan maliyetlerle yönelik bir çözüm arayışı için bir toplantı düzenliyor.

banner114
ŞEHİRLERARASI 29.09.2018, 17:10 01.10.2018, 09:43 Taşıma Dünyası
Otobüsçüler 4 Ekim’de toplanıyor
İstanbul Otogarı’nda TOFED Genel Merkezi’nde düzenlenecek toplantıya yönelik Taşıma Dünyası’na bilgi veren TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, “Bu toplantının ana gündemi 5 maddeden oluşuyor. Bunlar kurlardaki artışın otobüs alımında ve akaryakıt açısından sektörümüze yansıması, şehiriçi servis ve ikram hizmetinin ağır maliyetleri açısından yeniden düzenlenmesi, İstanbul Otogarı’nın ıslah edilerek yerinde kalması, Anadolu Yakası’ndaki otogarla ilgili düşünceler ve ortak bilet satış sistemine yönelik çalışmalar oluşturuyor.  Otobüs yatırımları kurlardaki artıştan çok etkilendi. Üstelik akaryakıta bu kur artışları da tam anlamıyla yansıtılmış değil. Bu yansıtılırsa zaten zor durumda olan otobüsçüler  çalışamayacak duruma gelecekler. Bu maliyet artışlarına yönelik çözüm bulunması artık bir zorunluluk haline geldi. Bunlar arasında bazı hizmetleri kısıtlama gibi öneriler öne çıkıyor. Bu maliyet artışları artık sektörün ortak bir çözüm bulma zorunluluğunu da beraberinde getiriyor. İşte 4 Ekim de bu sorunlara yönelik bir görüşme yapacağız” dedi. 


Mevlüt İlgin

Metro Turizm’den destek 
4 Ekim toplantı öncesinde TOFED’in Kurucu Başkanı ve Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ile bir araya geldiklerini belirten Mevlüt İlgin, “MAPAR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yalçın Şahin’in Sayın Öztürk adına verdiği Hoş geldin yemeğini katıldık ve o yemekte sektörün yaşadığı sorunlar gündeme geldi. Bizde 4 Ekim toplantısına ve gündemine yönelik bilgiler verdik. Gündemimizde İstanbul Otogarı’nda şehiriçi servislerinin kaldırılması veya ortak şekilde bir hizmete dönüşmesi gibi konuların yer aldığını ifade ettik. Sayın Öztürk, şehiriçi servislerin artık sektör için çok ağır haline geldiğini ve servislerin kaldırılması konusunda ortak bir karar alınacaksa Metro Turizm olarak buna destek vereceklerini, farklı bir şekilde ortak servis hizmeti verilmesi yönünde bir adım gelirse de yine buna destek vereceklerini ifade etti. Hatta şehiriçi servis araçlarının otogara sokulmaması yönünde bir karar alınması istenirse buna da İstanbul Otogarı AVTER işletmesi olarak destek vereceklerini de söyledi. Şehiriçi servislerinin kaldırılmasına yönelik adım Güneydoğu ve Doğu Anadolu firmalarından geldi. Şihiriçi servisleri kaldırarak bu bölge firmaları maliyetlerini aşağı çekme fırsatı elde ettiler. İstanbul daha farklı. Burada kaldırmanın yanı sıra başka çözümlerde gündeme gelebilir. Bursa ve Ankara modelleri var önümüzde. Bursa’da belediye her yazıhane sahibine birer hat verdi ve özel halk otobüsü gibi çalışmaya başladılar. Ankara da bir kooperatif olarak hizmet veriliyor. İstanbul’da bir kooperatif kurulabilir. Farklı bir şirket kurulur. Bütün öneriler dinlenecek. Herkesin görüşünü dinlemeye yönelik bir toplantı olacak. Anadolu Yakası’ndaki otogara yönelik fikirler paylaşılacak. Ortak bilet sistemine yönelik görüşler alınacak” dedi.    

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159