Tutku Otomotiv’den Bizim Iğdır Turizm’e 7 Tourismo

banner113

Bizim Iğdır Turizm filosuna 2021 model 7 adet Tourismo ekledi. Otobüslerin satışını Tutku Otomotiv gerçekleştirdi. Alınan yeni araçlarla birlikte Bizim Iğdır Turizm filosundaki özmal otobüs sayısı 25’e ulaştı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 21.05.2021, 19:35 21.05.2021, 19:57 Taşıma Dünyası
Tutku Otomotiv’den Bizim Iğdır Turizm’e 7 Tourismo

25 yıldır şehirlerarası karayolu yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Bizim Iğdır Turizm filosuna 7 adet 2+1 Mercedes Tourismo ekledi. Araçlar 21 Mayıs 2021 Cuma günü Büyük İstanbul Otogarı’nda Tutku Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Yaşar tarafından Bizim Iğdır Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Barbaros’a teslim edildi. Araçların teslimatı sonrasında Bizim Iğdır Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Barbaros Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulundu.

Özmal araçlarla daha iyi hizmet veriyoruz

25 yıldır şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösterdiklerini belirten Mehmet Emin Barbaros, “Bu teslim aldığımız 7 araçla birlikte filomuzdaki araç sayısı 25 özmal araca ulaştı. Şirket bünyesinde kiralık araç bulunmuyor. Hizmet sürecinde standartları koruyabilmek, yolcuya daha iyi hizmet verebilmek ancak özmal araç yapısı ile mümkün oluyor. Kiralık araçları filoya kattığınızda mutlaka bir hizmet sürecinde bir bozulma yaşanıyor. O yüzden de sadece özmal araçlarla faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Otobüsçüye haksızlık yapılıyor

“Bu sezondan pandemiye rağmen umutluyuz. En büyük beklentimiz 2021 yılında 2019’da yaşadığımız yolcu hareketliliğinin olması” diyen Mehmet Emin Barbaros, 17 Mayıs 2021 itibariyle tekrar yüzde 50 kapasite sınırlamasının olmasını haksız bir uygulama olarak değerlendirdi: “ Uçaklar tam kapasite çalışırken şehirlerarası yolcu taşımacılığına yüzde 50 sınırlaması getiriliyor. Bu haksız bir uygulama. Bu uygulamanın şehirlerarasına şart koşulmasını da sahipsiz olmasına bağlıyorum. Yüzde 50 kapasite sorununu yaşadığımız süreçte mazota gelen zammın da üzüntüsü içindeyiz. Bu otobüslerin bir bakımı daha öncelerde 1500 TL iken şu anda 3 bin TL. Bir bidon yağ 380 TL iken şu anda 700 TL. Nereye baksak fiyatlar iki misli yükselmiş ama maalesef biz daha eski bilet fiyatları ile bu işi devam ettiriyoruz. Yüzde 50 kapasiteye rağmen bilet fiyatlarına zam yapamıyoruz. İstanbul-İzmir arasında 190 TL bilet kesilirken biz İstanbul-Iğdır hattında 250 TL’ye, Erzurum’a ise 200 TL’ye bilet kesiyoruz. İstanbul-Iğdır hattında seferin maliyeti 10 bin TL. Şu anda her sefer zarar yazıyor. Ama vatandaşın ulaşım talebine de zarara rağmen cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.

Yolcu talebi yüksek

Pandemiye rağmen yolcu talebinin yüksek olduğunu da belirten Mehmet Emin Barbaros, “Yüzde 50 kapasite şartı olmasa araçları yüzde 100 dolduracak bir yolcu talebi var. Ama aşının yaygınlaşması ile yüzde 50 kapasite sınırının kalkmasıyla birlikte iyi bir sezon bekliyoruz. Umudumuz bir an önce pandemiden tüm dünyanın kurtulması ve hayatın normale dönmesi” dedi.

İkinci elde hareketlilik var

Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Yaşar, “Kendi özmal aracını satan, en yüksek ikinci el otobüs stok adetlerine sahip şirketiz. Şu anda otoparkta 35, sanayi de 12 civarında bakımları yapılan otobüsler var. Bugün satışını gerçekleştirdiğimiz 7 Tourismo otobüsün Bizim Iğdır Turizm’e hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyoruz. Sezon süreci başladı. Pandemiye, yüzde 50 kapasite şartına rağmen ikinci el araç alımına yönelik bize gelen müşteri sayısı artmaya başladı. Burada herkesin umudu yüksek yolcu talebinin olması. Sektörde daha yüksek modelli otobüslere ilgi var bunda en büyük etkenlerden biri de sıfır araçların fiyatlarının çok yükselmesi. Sektör ekonomik olarak da geçen yılı büyük kayıplarla kapattı. Bu yüzden de ihtiyacını ikinci el yüksek modelli araçlarla gidermek istiyor. Geçen sene şehirlerarasına çok turizm aracı gelmişti. Bu yıl gelen araç sayısı o kadar değil. Bütün bunlar ikinci el araçların fiyatlarını yüzde 15 civarında da arttırdı. Haziran sonuna kadar da araç alımında hareketliliğin devam edeceğini düşünüyoruz. En büyük dileğimiz salgın sürecinin kontrol altına alınması ve eski normal günlere dönebilmek” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159