Varan 7 haftada 50 bin yolcu taşıdı

banner113

Varan Turizm İcra Kurulu Başkanı Kemal Erdoğan, “İlk seferimizi yapmazın 7’inci haftası tamamlandı. 31 noktaya sefer düzenler durumdayız. Yaklaşık 50 bin civarında yolcu taşıdık. Yine yaklaşık olarak 63 noktada bilet satar duruma geldik. Çok kısa sürede çok hızlı ilerleme kaydettiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonraki hedefimiz; daha çok yolcudan ve daha çok noktadan ziyade yine niteliksel olacak” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 07.09.2020, 12:21 11.09.2020, 11:53 Taşıma Dünyası
Varan 7 haftada 50 bin yolcu taşıdı

Varan Turizm’in 33 Mercedes otobüs alımı törenine TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, MAPAR Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin, Eski TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’da katıldı. Varan Turizm’in 33 Mercedes otobüs alımı törenine TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, MAPAR Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin, Eski TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’da katıldı. n TL’yi aşkın yatırımla 33 adet Mercedes marka otobüs satın aldı. Mercedes-Benz Türk bayii Koluman aracılığıyla satışı gerçekleştirilen otobüslerin 27 adedi Mercedes-Benz Tourismo 16 RHD 2+1, 2 adedi Mercedes-Benz Tourismo 16 RHD ve 4 adedi ise Mercedes-Benz Travego 15 SHD’den oluşuyor. Mercedes-Benz Türk, Varan Turizm ve Grup Şirketleri ile yöneticilerinin bir araya geldiği otobüs teslimat töreni, Varan Turizm’in İstanbul Ataşehir’de yeni açılan tesislerinde yapıldı.



4 Eylül Cuma günü Varan Turizm’in İstanbul Ataşehir tesislerinde gerçekleşen teslimat töreninde Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Aksoy, Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu, Otobüs Satış Operasyonu Grup Müdürü Tolga Bilgisu, Koluman Ticari Araçlar Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Saltık, Koluman Ankara Otobüs Satış Müdürü Hakan Öztekin, Koluman İstanbul Otobüs Satış Müdürü Şafak Şimşek ve Koluman Gaziantep Otobüs Satış Müdürü Fevzi Kaplan; araçları Sayın Abdullah İslam, Varan Turizm Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih İslam ve Kemal Soğancı, Varan CEO’su Kemal Erdoğan ve LKS Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Ali İslam’a teslim ettiler.



Otobüsçülüğün bu kadar ilerlemesi Mercedes-Benz sayesinde


Varan Turizm İcra Kurulu Başkanı Kemal Erdoğan, “Bugün filomuza katılan 33 araçla filomuzdaki otobüs sayısı 50’nin üzerine çıkıyor ve büyük çoğunluğu Mercedes marka oluyor. Benim doğduğum yıl, ilk otobüsü ürettiği yıldı. Çocukluğum bu otobüslerin içinde geçti. Gençliğim etrafında dolanarak, özenerek, bu otobüsü kullanabilirmiyim diye düşünerek geçti. Türkiye’nin yapı taşlarından biri Mercedes. Türkiye’deki otobüsçülüğün bu kadar ilerlemesi, yaygın olması Mercedes-Benz’in kurduğu fabrikası sayesinde. Bu süreçte alımlar sağlanırken Mercedes yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu yılın en büyük filo alımını biz yaptık. Koluman ailesine ve Sayın Ali Saltık’a özellikle teşekkür etmek istiyoruz. Yardımlarını hiç esirgemediler” dedi.



31 noktaya sefer düzenler durumdayız


7 haftada 50 bin yolcu taşıdıklarını da belirten Kemal Erdoğan, “İlk seferimizi yapmazın 7’inci haftası tamamlandı. 31 noktaya sefer düzenler durumdayız. Yaklaşık 50 bin civarında yolcu taşıdık. Yine yaklaşık olarak 63 noktada bilet satar duruma geldik. Çok kısa sürede çok hızlı ilerleme kaydettiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonraki hedefimiz; daha çok yolcudan ve daha çok noktadan ziyade yine niteliksek olacak, Yine kaliteye, personel eğitimine ve Türkiye’nin en kaliteli firması olma vizyonuyla hareket edeceğiz. Eğitime Varan Akademi ile çok önem vereceğiz. Yine hedefimiz Türkiye’nin hak ettiği, istediği, özlediği servis sayısını, kalitesini ve güvenliğini yakalamak. Bugün Türkiye’nin en genç filosuna, en gelişmiş teknolojiye sahip filosuna sahibiz” dedi.

Türkiye’nin en büyük özel terminali

33 otobüs yatırımı ile birlikte Türkiye’nin en büyük özel terminalin açılışını da gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kemal Erdoğan, “Yaptığımız sefer sayısına baktığınızda olması gerektiğinden büyük olduğunu düşünebilirsiniz. Buranın büyüklüğü biraz bizim hedeflerimizi yansıtıyor, biraz da yolcumuza verdiğimiz değeri, özeni gösteriyor. Pandemi döneminde yolcumuza daha hijyenik, daha güvenli hizmet vermek amacıyla hareket ediyoruz. Bu terminalin yapımında oluşturulmasında çok büyük fedekarlıklar da bululdu. Bu vesileyle hem İslam ailesine hem Soğancı ailesine teşekkürü borç biliyorum. Yolcularımız için hiçbir fedekarlıktan kaçınmadan yaptılar. Bütün iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Varan markası ile farklı alanlarda yatırım yapacağız


Varan Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Soğancı, “ Mercedes-Benz Türk A,Ş’den 33 otobüs alımı ile birlikte Ataşehir Terminalimizi de hizmete açıyoruz. Varan, güvenden ve kaliteden ödün vermeden ulaşım sektöründe hizmet vermeye devam edecek. Bugün 33 yeni Mercedes otobüsü yola çıkarmanın mutluluğu içindeyiz. İstihdama katkı sağlamaya da devam edeceğiz. Bu dönemde ‘hijyen, hijyen’ diyerek, yolcu ve personel sağlığını en ön plana alıyoruz. Varan Turizm’in misyonu ulaşım sektöründe insanların beklediği kalite ve konforu sunabilmek, vizyonumuz ise Mercedes markası tüm dünyada nasıl konumlanmış ise Varan markasını da aynı şekilde tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Diğer taraftan Varan markası ile farklı sektörlere de yatırım yapacağız. Mercedes-Benz Türk yöneticilerine ve Koluman ailesine verdikleri destekler için de teşekkür ediyorum” dedi.


Yılın en büyük adetli otobüs teslimatı


Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu, “ Bütün dünyanın ve ülkemizin de içinde bulunduğu böyle zor bir dönemde bu yatırımı yapma kararlığını göstermek, vazgeçmemek, hem ülkemiz hem sektörümüz için çok önemli. Bugünün bir önemi de bu yıl en yüksek adetli otobüs teslimatını gerçekleştiriyoruz. 33 adet böyle bir zor dönemde her babayiğitin harcı değil. Şirketimizin kurulduğu günden bu yana, Türkiye’nin şehirlerarası yolcu taşımacılığının standartlarını belirleyen otobüsler ürettik. Türkiye’de üretilen her 2 otobüsten biri Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’ndan çıkarken, Türkiye’den ihraç edilen her 10 otobüsten 6’sı ise yine Mercedes-Benz Türk’e ait. Fabrikamızda üretilen her bir aracın en yüksek güvenlik standartları ile beraber en yüksek konforu sunması ve bunu müşterilerimizin kullanım süreleri boyunca en düşük işletim giderleri ile sağlamasını hedefleyerek üretiyoruz. Müşterilerimizin kullanımına sunulan ürünlerimizin yanı sıra finansman, ikinci el ve satış sonrası hizmetleri de kapsayarak onların oluşabilecek her türlü ihtiyaçlarına karşın çözüm üretmeye çalışıyoruz” dedi.


Sektörde çıtayı koyan marka


Koluman Ticari Araçlar Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Saltık, “Kendimi burada ev sahibi gibi hissediyorum. Ekşi Sözlük’te Varan için ne yazıyor diye baktım; güzel logolu, efsane marka diye yazıyor. Bence de efsane markam, çocukluk markam. Bizim de burada katkımız olduğu için çok mutluyum. Varan çok sevgili yatırımcılar; Abdullah bey, Fatih bey ve Kemal bey ile yeniden hayat buldu. Sağolsunlar; Mercedes’i seçtiler. Beraber daha da büyüyeceğiz. Ekşi Szölük’te yine sektörde çıtayı koyan bir marka diye de yazıyor. Hakikaten bu çarpıcı. Ben Ankara’lıyım Varan ile bir hatırası olmayan, yazın bir yere gitmemiş çok az kişi vardır çevremizde. Varan markasında birlikte büyüyeceğimiz ve Mercedes’i dolayısıyla bizi seçtiğiniz için çokm çok teşekkür ediyorum. Hep beraber daha büyük başarılara ve bol kazançlara birlikte yürüme dileğiyle” dedi.



Varan Turizm’in 33 Mercedes otobüs alımı törenine TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, MAPAR Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin, Eski TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’da katıldı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159