banner69

2021 Raylı Sistemler Yılı

banner113

Raylı sistemler dünyanın birçok kentinde kentiçi ulaşımda ana omurga rolünü yıllardır üstleniyor. Avrupa Komisyonu ise raylı sistemlerin önemine vurgu yapmak için 2021'i Avrupa Raylı Sistemler Yılı ilan etti. Kent içi ulaşımın dünya genelindeki çatı kuruluşu UITP ise 2021 yılında raylı sistemler alanında özel çalışmalar gerçekleştirecek. UITP, yıl boyunca, raylı sistemlerin günlük hayatımızdaki temel katkısını vurgulamak için uluslararası medya için önemli fırsatlarla birlikte etkinlikler düzenleyecek, yeni raporlar yayınlayacak ve projeler başlatacak. Bunlardan ilki 8-9 Haziran tarihlerindeki UITP-APTA Raylı Sistemler Dijital Konferansı olacak.

banner114
DEMİRYOLU 03.06.2021, 23:07 Erkan YILMAZ
2021 Raylı Sistemler Yılı

UITP Üyelik, Pazarlama ve Hizmetler Kıdemli DirektörüKaan Yıldızgöz, ;“Metro, Tramvay ve banliyo hatları kentiçi ulaşım eko sistemi içinde hayati öneme sahip. Özellikle COVID-19 pandemisi sonrasında dönüşen ve değişen kentlerimizin ihtiyaçlarını da düşündüğümüzde; kent içi raylı sistemlere daha çok önem vermeli, hem bütçe tahsislerinde hem de planlama tercihlerinde hak ettikleri öncelik sağlanmalıdır.UITP olarak raylı sistemler de dahil olmak üzere verimli ve sürdürülebilir toplu taşıma sistemleriyle ilgili çeşitli paydaşları birleştiren bir platform olarak hareket etmekten gurur duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanından 100'den fazla ülkeden gelen 1800 üyemizle birlikte 2021 Raylı Sistemler yılında birlikte çalışacağız” dedi.

Bunlari Biliyor musunuz?

Tokyo metro sistemi yıllık 3,5 milyar yolcu taşıyor. Bu rakam dünya toplam nüfusunun yarısına eşit!

Avrupa’da yıllık 10 milyardan fazla yolcu ile hafif rayli sistemler Avrupa’da havayollarından 10 kat daha fazla yolcu taşımaktadır.

Dünya üzerinde 389 Tramvay ve hafif raylı sistem bulunuyor. Bunlarin yarısından fazlası (204) Avrupa’da bulunmaktadır.

2000-2017 arasinda çogu Asya kıtasında olmak uzere 75 yeni metro hattı hizmete açıldı.

En çok yolcu taşıyan 10 metro sistemi sırasıyla: Tokyo, Moskova, Şangay, Pekin, Seul, New York, Yeni Delhi, Guangzhou, Meksiko ve Hong Kong

UITP Kampanya Web Sayfasina Erişmek icin: https://keepitrail.uitp.org/keep-it-rail/welcome/

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159