banner69

Demiryolu işletmeciliğine özel şirketleri bekliyoruz

banner113

UDH Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, "Artık kamu şirketimiz TCDD Taşımacılık AŞ’nin yanı sıra özel firmalarımız da demiryolu tren işletmecisi olarak faaliyette bulunabileceklerdir. Demek istiyoruz ki; tarla hazır, tohum atacak firma bekliyoruz” dedi.

banner114
DEMİRYOLU 05.06.2017, 10:48 05.06.2017, 10:58 Taşıma Dünyası
Demiryolu işletmeciliğine özel şirketleri bekliyoruz
Demiryolu sektörünün serbestleştirilmesinin 2003 yılından bugüne kadar gerçekleştirilen en önemli projelerden biri olduğunu ifade eden UDH Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, “Artık Kamu şirketimiz TCDD Taşımacılık AŞ’nin yanı sıra özel firmalarımız da demiryolu tren işletmecisi olarak faaliyette bulunabileceklerdir. Demek istiyoruz ki; tarla hazır, tohum atacak firma bekliyoruz” dedi.
4.Uluslararası Demiryolu Endüstrisi ve Teknolojileri Konferansı, UDH Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, TCDD Genel Müdür Yardımcıları İsmail H.Murtazaoğlu ve Ali İhsan Uygun’un katılımıyla 25 Mayıs 2017 Perşembe günü Ankara YHT Gar’da gerçekleştirildi.

UDH Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Türkiye’nin prestij eserleri arasında yerini alan Ankara YHT Garın demiryollarının nereden nereye geldiğine dair önemli ışık tuttuğunu ve demiryoluyla ilgili konferansa ev sahipliği yapıyor olmasını anlamlı ve yerinde bulduğunu belirtti. Birdal,  demiryollarına 2003 yılından bugüne 60 milyar Türk lirası yatırım yapıldığını ve 32 milyon yolcunun yüksek hızlı tren konforuyla tanıştığını söyledi.

Bursa’dan Bilecik’e, Konya’dan Adana’ya, Mersin ve Gaziantep’e kadar hem yük hem de yolcu taşıyabilecek 200 km hıza uygun hızlı tren projelerinin inşasının sürdüğünü kaydeden Birdal, yenilenen hatlar, modernizasyon çalışmaları, şehiriçi raylı sistem projeleri ve lojistik merkez projeleri hakkında da bilgi verdi.

Özel firmaları bekliyoruz 

Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanunun çıkmasıyla birlikte demiryollarında bambaşka bir dönem başladığını söyleyerek, “Kanun ile kısaca; TCDD’ye altyapı işletmecisi olarak görev verilirken, yük ve yolcu taşımacılığı yapmak üzere TCDD’nin bağlı ortaklığı TCDD Taşımacılık AŞ kurulmuş ve faaliyete geçirilmiştir. Kanun kapsamında tüm ikincil mevzuat çıkarılmıştır. Artık kamu şirketimiz TCDD Taşımacılık AŞ’nin yanı sıra özel firmalarımız da demiryolu tren işletmecisi olarak faaliyette bulunabileceklerdir. Demek istiyoruz ki; tarla hazır, tohum atacak firma bekliyoruz” ifadesinde bulundu. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159