Konya-Karaman hattında seyahat süresi 35 dakikaya düşecek

banner113

Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi kapsamında, Konya-Karaman YHT hattındaki çalışmalar ile ilgili TCDD yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman YHT hattında sinyalizasyon sistemi montajlarının tamamlandığı, 8 Şubat’ta test sürüşlerine başlanılacağını bildirdi. Bakan Karaismaloğlu, 2Çevre iller de YHT hizmetinden yararlanacak. Projesinin tamamlanması Karaman-Konya-Eskişehir-Bilecik-İstanbul, Karaman-Konya-Ankara, açıldığında Sivas'a kadar kesintisiz ulaşım sağlanacak” dedi.

banner114
DEMİRYOLU 02.02.2021, 18:39 02.02.2021, 18:44 Erkan YILMAZ
Konya-Karaman hattında seyahat süresi 35 dakikaya düşecek

Bakan Karaismailoğlu, Konya-Karaman YHT hattında sona yaklaşıldığını müjdeledi. Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesinin önemine vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu, proje ile Mersin-Adana arasının dört hatlı hale getirilmesi ile hızlı tren ve banliyö trenleri için ilave kapasite oluşturulacağını, Mersin Limanı ile Yenice Lojistik Merkezinin demiryolu ile bağlantısı güçlendirileceğini anımsattı.

Yüklerin Mersin ve İskenderun limanlarına daha hızlı aktarımı

Karasiamiloğlu, “Proje kapsamında Konya, Karaman, Adana arasında 200 km/sa hıza uygun hızlı tren hattı inşa edilerek Konya ve Ulukışla üzerinden gelen yüklerin Mersin ve İskenderun limanlarına daha hızlı aktarılması planlandı. Günlük 34 çift tren olan hat kapasitesi 3 kat artacak. 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi 35 dakikaya düşecek. Mersin Limanı ile Yenice Lojistik Merkezinin demiryolu ile bağlantısı güçlendirilecek” diye konuştu.

“8 Şubat’ta test sürüşlerine başlanıyor”

Bakan Karaismailoğlu, Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi kapsamında Karaman, Niğde, Mersin ve Adana illerinin de hızlı demiryolu ağına bağlanacağını aktardı. Karaismailoğlu “Konya-Karaman hızlı demiryolu hattımızın uzunluğu 102 kilometre. Altyapısı ve üstyapısı bitmiş durumda. Konya-Karaman YHT hattında sinyalizasyon sistemi montajları tamamlandı. 8 Şubat’ta test sürüşlerine başlanılacak. Test sürüşleri 3 hafta sürecek. İnşallah hedefimiz Mayıs sonu itibarıyla işletmeye başlamak. Yine Karaman-Ulukışla hattımızda çalışmalarımız hızla devam ediyor”

“Çevre iller de Ankara-Sivas YHT hizmetinden yararlanacak”

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinde ilk performans testinin başarıyla tamamlandığını da anımsatan Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas arasının 2 saate düşeceğini belirterek; şunları söyledi. “Yüksek Hızlı Tren ve karayolu veya konvansiyonel trenler bir arada hizmet vererek. Çevre iller de YHT hizmetinden yararlanacak. Projesinin tamamlanması Karaman-Konya-Eskişehir-Bilecik-İstanbul, Karaman-Konya-Ankara, açıldığında Sivas'a kadar kesintisiz ulaşım sağlanacak.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159