AŞTİ’de “Üniversite Ankara’da Okunur Danışma Masası” açıldı.

banner113

Ankara Şehirler Arası Terminal İşletmesi (AŞTİ)yi yöneten ABB iştiraki BUGSAŞ Genel Müdürlüğü danışma ekipleri tarafından AŞTİ gelen yolcu katında “Üniversite Ankara’da Okunur Danışma Masası” açıldı. Burada öğrencilere Büyükşehir Belediyesinin onlar için sunduğu imkanlar ve Ankara’ya dair bilgilendirmeler yapılıyor. Ayrıca öğrencilere kente dair, ulaşımdan turizme, belediyenin öğrencilere yönelik hizmetlerine kadar birçok konuda bilgi ihtiva eden Üniversite Ankara’da Okunur Bilgi Kitapçığı da veriliyor.

banner114
EĞİTİM 01.10.2021, 17:32 Erkan YILMAZ
AŞTİ’de “Üniversite Ankara’da Okunur Danışma Masası” açıldı.

Başkent’i hayata geçirdiği projelerle öğrenci dostu bir şehir haline getiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni bir iyilik hareketinin daha öncüsü oldu. Üniversiteyi kazanarak Ankara’ya gelen ancak barınma sorunu yaşayan öğrencilere geçici barınma desteği sağlayan Yavaş, Büyükşehir Belediyesine başvuran tüm öğrencilere kucak açacaklarını söyledi.

Sosyal medya hesapları üzerinden yurt, konaklama tesisi, otel ve misafirhane sahiplerine seslenerek dayanışma çağrısında bulunan Yavaş, “Edirne’den Kars’a onlarca vilayetten kentimize gelen çocuklarımız var. Onlar Başkent’i evi seçti, ana baba ocağı bildi. Vakit ev sahipliği yapma vakti. Gelin bize ulaşın, hiçbir evladımızı açıkta bırakmayalım” dedi. Öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması için otellerden ve yurtlardan olumlu geri dönüşlerin gelmesiyle birlikte Başkan Yavaş’ın çağrısı kısa sürede yanıt bulmuş oldu.

Mansur Yavaş’ın çağrısının ardından barınma ihtiyacı için Büyükşehir Belediyesine bir hafta içinde 7100 öğrenci başvuru yaparken, bu sayının 2/3’ünün kız öğrenci olduğu belirlendi.Ankara Şehirler Arası Terminal İşletmesi(AŞTİ)yi yöneten ABB iştiraki BUGSAŞ Genel Müdürlüğü danışma ekipleri tarafından AŞTİ gelen yolcu katında “Üniversite Ankara’da Okunur Danışma Masası” açıldı. Burada öğrencilere Büyükşehir Belediyesinin onlar için sunduğu imkanlar ve Ankara’ya dair bilgilendirmeler yapılıyor. Ayrıca öğrencilere kente dair, ulaşımdan turizme, belediyenin öğrencilere yönelik hizmetlerine kadar birçok konuda bilgi ihtiva eden Üniversite Ankara’da Okunur Bilgi Kitapçığı da veriliyor.

Otogara valiziyle gelen öğrenci ve velilerini içtenlik ve samimiyetle karşılayan Danışma Masası personeli, anne ve babaların evlatlarını emanet edip güven duyarak ayrılmalarını sağlıyor.Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi gönüllüleri de birçoğu ilk defa Ankara’ya gelen gençlere kenti tanıtıcı bilgilendirme, Gençlik Meclisi çalışmalarına katılım gibi birçok konuda bilgiler aktarıyor.

Danışma Masası barınma ihtiyacı olan öğrencileri,görevliler eşliğinde güvenli bir şekilde Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’na teslim ediyor. Buradaki ekipler, kayıt işlemlerinin ardından öğrencileri üniversitelerine en yakın konumdaki belediye tesislerine veya anlaşmalı otellere yerleştiriyor.

Kiralanan otel ve yurtlara servislerle taşınan öğrencilerin güvenliği Zabıta Daire Başkanlığı ve ANFA Güvenlik ekipleri, hijyen kit, kahvaltı ve akşam yemekleri Sosyal Hizmetler Dairesi ve ambulans hizmetleri ise Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından sağlanıyor.

Veli ve öğrenciler hizmetten memnun

Yurt sırası bekleyen, yurt hakkı elde demeyen ya da henüz bir öğrenci evi bulamamasınedeniyle barınma sıkıntısı çeken öğrenciler kadar veliler de rahat bir nefes aldıklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a şu sözlerle teşekkür ettiler:

Zeliha Ray (Veli): “Sabah 06.00’da Hatay otobüsünden AŞTİ’de indik. Aramadığımız telefon, yurt, ev, emlakçı kalmadı. Bulamadık. Buruk buruk otogara giderken orada ‘hiçbir öğrenci dışarıda kalmayacak’ diye bir yazı gördüm. Oradaki hanımefendi sağ olsun öyle güzel karşıladı ki, gözlerim doldu, ağlamaya başladım. Sonra işlemlerimizi yaptı ve bizi taksiyle buraya gönderdi. Mansur Bey’e çok ederiz. Bu çocuklar dışarıda kalmadı. Bir erkek çocuğu parkta yatmış. Fotoğrafını çekmişler. Ankara’da nasıl yapsın 18 yaşındaki kız çocuğu. Bir kız nasıl yatsın parkta?”

Hakan Gökdağoğlu (Veli): “Muğla’dan geliyoruz. Burada böyle bir hizmet olmasından dolayı çok müteşekkiriz Sayın başkanımıza. Ankara’da olmaktan da mutluyuz aynı zamanda. Çocuğuma yurt çıkmadı. Memurum ve dolayısıyla böyle bir hizmete ihtiyacım vardı. Özverili davranılmış. AŞTİ’de bize gereken her türlü desteğin sağlanacağı sözünü verdiler. İkramlarda bulundular. Sonrasında buraya geldik. İyi insanlarla karşılaştık. Çalışan personel bize karşı çok nazik

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159