Mercedes-Benz Türk’ten Meslek Liselerine Motor Laboratuvarı

banner113

Mercedes-Benz Türk, yeni sosyal sorumluluk projesi ile “Endüstri Meslek Liselerimiz Geleceğin Yıldızı” çerçevesinde bayileri ile birlikte 23 farklı endüstriyel teknik eğitim, okul ve kurumlarının motor bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla laboratuarlarını yeniliyor.

banner114
EĞİTİM 17.10.2014, 22:55 17.10.2014, 23:10 Taşıma Dünyası
Mercedes-Benz Türk’ten Meslek Liselerine Motor Laboratuvarı
Türkiye’de eğitimi destekleyen pek çok uzun soluklu projeye imza atan Mercedes-Benz Türk, yeni sosyal sorumluluk projesi ile “Endüstri Meslek Liselerimiz Geleceğin Yıldızı” çerçevesinde bayileri ile birlikte 23 farklı endüstriyel teknik eğitim, okul ve kurumlarının motor bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla laboratuarlarını yeniliyor.  

Kalifiye eleman

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, eğitimin toplumun temel direklerinden birini oluşturduğuna dikkat çekerek, “Eğitim, şirketimizin sosyal sorumluluk projelerinde öncelikli olarak projeler gerçekleştirdiği alandır. ‘EML’miz Geleceğin Yıldızı’ adıyla yürüttüğümüz projesi ile 2015 yılı sonuna kadar Türkiye’de toplam 23 okula destek verilecek. Mercedes-Benz Türk ve bayileri olarak toplam yatırım tutarı yaklaşık 10 milyon TL olacak” diye konuştu. 

Mercedes’e teşekkür 

Kartal Atalar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Alaaddin Yılmaz, ‘eğitim çağdaş toplumun olmazsa olmaz unsurlarından biridir’ diyerek Mercedes-Benz yetkililerine okullarına verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

1 milyar Euro yatırım 

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk’ün meslek liselerin verdiği desteğin geleceğe yatırım projesi olduğunu söyledi. Bu projenin sosyal sorumluluk projesinden bir adım ötede değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Sülün, katılımcılara Mercedes-Benz’in büyüklüğü ile ilgili bilgiler verdi: “Biz Mercedes-Benz Türk olarak 47 yıldır faaliyet gösteren bir şirketiz. Mercedes bayileri ile birlikte 1 milyar Euronun üzerinde bir yatırımdan bahsediyoruz. Türkiye’nin incisi iki tane gurur duyduğumuz firmamız var. Bunlardan bir tanesi Aksaray’da, 1986 yılında faaliyete geçti. Diğer fabrikamız Hoşdere’de, Dünya’daki en modern otobüs fabrikası. Çok ciddi anlamda üretim yapılıyor. Bunların yüzde 80’e varan oranı da,  ihraç ediliyor. Ar-Ge merkezimiz sayesinde Almanya’ya mühendislik hizmeti ihraç ediyoruz. Geçen sene bilgi işlem uzmanlık merkezi kurduk. Yaklaşık 400 kişi istihdam edip yine Daimler’e bilgi işlem konusunda hizmet ihracatımız var. Son 10 yılda kurumlar vergisi birinciliğini kimseye bırakmıyoruz. Bu da şirketimizin ülke ekonomisine katma değerinin en önemli göstergesi.” 

İnsan kaynaklarına yatırım 

Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk olarak fabrikalara, makine teçhizatına yatırım yaptıkları kadar insan kaynaklarına yatırım yapmaları gerektiğinin farkında olduklarını belirterek, “10 milyon TL’lik projenin yarısını biz karşıladık, yarısını da iş ortaklarımız ve dediğimiz bayilerimiz ve yetkili servislerimiz karşılıyor. Çünkü buradan mezun olan öğrencilerimizi bu alanda istihdam etmeyi planlıyoruz. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, 23 okula Mercedes-Benz teknoloji laboratuvarları açacağız. Öğrencilerimiz sadece teoride kalmasın, gerçekten Mercedes-Benz motor tekniğini hissedebilsin diye, bir kamyon veriyoruz. Bu sene 15 okulu tamamladık. Önümüzdeki sene 8 okulu tamamlayacağız. Bu vesile ile elini taşın altına koyan bayilerimize ve servislerimize teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ediyoruz bu imkanı sağladığı için. Bu projenin hepimize, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Okul-sanayi işbirliği 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, Mercedes-Benz Türk’ün Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü projenin okul-sanayi işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu söyledi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159