“STAR HACK” etkinliğinde toplam 80 bin TL ödül dağıtıldı

banner113

Mercedes-Benz Otomotiv Küresel IT Çözümleri Merkezi’nin 10-12 Aralık tarihleri arasında İstanbul-NonstopESports Arena’da düzenlediği ikinci hackathon etkinliği olan STAR HACK’e toplamda 10 ekip katıldı ve sürdürülebilirlik için yeni fikirler üretti.Toplam 80.000 TL’lik nakit ödül dağıtıldı. STAR HACK hackathonunda birinci olan takıma 40.000 TL, ikinci olan takıma 25.000 TL, üçüncü olan takıma ise 15.000 TL olmak üzere toplamda 80.000 TL’lik para ödülüne ek olarak ilk üçe giren takım üyelerinin her birine 2.000 TL’lik hediye çeki verildi.

banner114
EĞİTİM 30.12.2021, 14:02 Erkan YILMAZ
“STAR HACK” etkinliğinde toplam 80 bin TL ödül dağıtıldı

“Innovate! Be ResponsibleForSustainability” (“Yenilik yap! Sürdürülebilirlik için Sorumlu Ol”) konu başlığında 24 saat aralıksız süren etkinliğin sonunda, Biz.meFutures takımı “carGoo” fikri ile büyük ödülü kazanırken, BeesUpp takımı “MB Store” ile ikinci ve Bungee takımı “MB Chauffer me” projesi ile üçüncü oldu.

STAR HACK’te ilk 3’e giren takımlar toplamda 80.000 TL nakit ödülün yanı sıra ilk 3’e giren takım üyelerinin her biri 2.000 TL’lik hediye çekinin de sahibi oldu.

Mercedes-Benz Otomotiv Küresel IT Çözümleri Merkezi, inovasyon ve yaratıcılığa verdiği değeri, “STAR HACK” adıyla düzenlediği ikinci hackathon’da bir kez daha gözler önüne serdi. 10-12 Aralık tarihleri arasında Demirören AVM’de yer alan NonstopEsportsArena’da düzenlenen ve 24 saat boyunca aralıksız süren “STAR HACK” hackathon etkinliğine toplam 396 tekil kişi başvururken, içlerinden seçilen10 takımdan oluşan 43 kişi kıyasıya mücadele etti.

24 saatlik STAR HACK sürecinin kazananı; kişileri gidecekleri güzergahta kargo taşımaya teşvik ederek elektrikli arabalara ücretsiz şarj sağlayan web sunucusu ile ilgili olan carGooprojesi ile Biz.meFutures takımı oldu. Yarışmanın ikincisi; çevrimiçi pazar platformunu Mercedes-Benz eğlence sistemine yerleştiren ve satın almaya dayalı olarak araç içi kullanıcı deneyimi geliştiren fikri ile BeesUpptakımı olurken, üçüncülük ise Bungee takımının; araç sahiplerinin araçlarını ve kendilerini sürücü olarak sunmalarına açık olan, önceden tanımlanmış sistemle ortak araç kullanımını destekleyen bir mobil uygulama fikrioldu. Tüm takımlar, “Innovate! Be ResponsibleForSustainability” (“Yenilik yap! Sürdürülebilirlik için Sorumlu Ol”) konu başlığı altında bu projeleri oluşturdular.

Toplam 80.000 TL’lik nakit ödül dağıtıldı

STAR HACK hackathonunda birinci olan takıma 40.000 TL, ikinci olan takıma 25.000 TL, üçüncü olan takıma ise 15.000 TL olmak üzere toplamda 80.000 TL’lik para ödülüne ek olarak ilk üçe giren takım üyelerinin her birine 2.000 TL’lik hediye çeki verildi.

Yarışma nasıl yapıldı?

STAR HACK’inilk günü olan 10 Aralık’ta teknik ve proje mentorları ile buluşan katılımcılar, takip eden 24 saat boyunca sürdürülebilir teknoloji için yeni fikirler ve çözümlerine odaklanarak yeni ürün ve hizmetler geliştirdiler. Ayrıca etkinlik esnasında Mercedes-Benz AG, IT IK& Ürün Direktörü SophieSeiwald ve Teknoloji İletişimcisi &Öğretim Görevlisi Dr. Sertaç Doğanay, yarışmacılar için oldukça ilham verici konuşmalar gerçekleştirdiler.

12 Aralık günü ise Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Üyesi ve Küresel IT Çözümleri Merkezi Direktörü Özlem Vidin Engindeniz, Mercedes-Benz AG IT IK& Ürün Direktörü Sophie Seiwald, Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan, Mercedes-Benz Finansman Türk A.Ş. Genel Müdürü Stefan Karrenbauer, Deloitte Danışmanlık Türkiye Lideri Hakan Göl, Teknoloji İletişimcisi Öğretim Görevlisi Dr. Sertaç Doğanay, ilk 3’e giren takımları kapsamlı bir jüri değerlendirme sistemi ile belirledi.

Hackathon nedir?

Hackathon’lar özellikle grafik tasarımcılar, yazılımcılar ve proje yöneticilerinin ilgi gösterdiği ve yazılım projeleri, donanımlar geliştirilerek, fark yaratacak çözümler üretilen bir tür mesleki yarışmalara verilen addır. Etkinlikte, ortak bir konuya ilgi duyan kişiler bir araya gelerek, sınırlı bir zaman içerisinde kendilerine verilen konuyla ilgili, ortaya yeni-inovatif bir ürün çıkarmaya çalışırlar.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159