TEMSA, fark yaratmaya devam ediyor

banner113

Türkiye’de ilk kez Erişilebilirlik” temasıyla gerçekleştirilen “Engelsiz Kariyer Zirvesi” Engelsizkariyer.com ev sahipliğinde online olarak düzenlendi. TEMSA’nın da destekçileri arasında yer aldığı zirvede, İK’da kapsayıcılık ve erişilebilirlik kavramlarıyla birlikte, dönüşüme öncülük eden uluslararası başarılı uygulamalar paylaşıldı.

banner114
EĞİTİM 02.10.2021, 18:23 Erkan YILMAZ
TEMSA, fark yaratmaya devam ediyor

Bu alanda hayata geçirdiği örnek sosyal sorumluluk çalışmalarıyla dikkat çeken TEMSA, zirvede 7’nci yılını dolduran “Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesiyle yarattığı dönüşümü ve erişilebilirlik alanında önemli bilgiler paylaştı.Kariyerde Engelleri Kaldırdık Projesi ile sayısız proje gerçekleştiren TEMSA, yapmış olduğu başarılı çalışmalarla ‘’En İyi İşveren Farkındalık Ödülü’’, ‘’Engelsiz Türkiye Ödülü’’, ‘’Engellilerin Güvenle Baktığı”, “Engelli Dostu Firma” ödülü alan Türkiye’nin ilk markasıdır.

2014’te İŞKUR ve Çukurova Üniversitesi iş birliği ile başlattığı “Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesiyle sayısız proje gerçekleştiren TEMSA, bu kapsamdaki sosyal sorumluluk çalışmalarına verdiği destek ile fark yaratmaya devam ediyor.

Türkiye’nin ulusal engelli istihdamı danışmanlık ajansı Engelsizkariyer.com tarafından, Türkiye’de ilk kez “Erişilebilirlik” teması ile düzenlenen “Engelsiz Kariyer Zirvesi”ne katılan TEMSA, 7’nci yılını dolduran “Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesinin yarattığı dönüşümleri veerişilebilirlik alanındaki sürdürülebilirlik çalışmalarını anlattı.

İK’da kapsayıcılık ve erişilebilirlik kavramlarının önemini iş dünyasına kazandırmak amacıyla online olarak gerçekleştirilen zirve, sektörün öncü firmalarını ve dünyanın farklı noktalarından profesyonelleri bir araya getirdi.

‘Erişilebilirlik’ geniş kapsamda değerlendirilmeli

Zirve’de konuşmacı olarak yer alan TEMSA İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özel, dünya nüfusunun yüzde 15’inin, Türkiye nüfusunun ise yüzde 13’ünün engelli bireylerden oluştuğuna dikkat çekerek, “İş dünyasından başlayıp genele yayacağımız bir farkındalık hareketine daha çok önem vermemiz ve bu konuya olan odağı daha çok arttırmamız lazım. Engellilik konusunda bakış açısını değiştirmenin zamanı geldi ve geçiyor. Artık Erişilebilirlik konusu her alanda değerlendirilmeli ve çözümler üretilmeli” dedi.

Dünya genelinde ‘Erişilebilirlik’ ile ilgili ortak sembol olarak kullanılan Tekerlekli Sandalye figürünü daha pozitif bir sembol ile değiştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Özel,“Bu ayrımcılığı ortadan kaldırmamız gerektiğini düşünüyorum. Erişilebilirlik mimari, teknoloji, dijital, iletişim, ulaşım gibi daha birçok alanda ele alınması gereken bir konu. Öte yandan bu konunun sanat, spor, iş hayatı, sosyal hayat anlamında da bütünsel olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

İlham veren başarı hikayeleri yaratmak istiyoruz

“Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesinin kapsamının gelişerek büyüdüğüne dikkat çeken Özel, şöyle devam etti: “Projemizin en önemli amacı, engelin kariyer için engel olmadığını göstermek, engelli istihdamına bakış açısını değiştirmek ve toplumsal anlamda farkındalık yaratmaktı. Bu kapsamda tüm dezavantajlı gruplara eşit fırsatlar yaratarak, onların kendi başarı hikayelerini yazmalarına imkân sağlamak ve başkalarına ilham vermelerine yardımcı olmak en büyük hedefimiz.

İnsan kaynakları alanında başlatılan bu projenin toplumsal dönüşüm anlamında atılmış çok önemli bir farkındalık adımı olduğunu düşünüyorum. Engelli bireylerin eğitim, iş ve sosyal yaşamda karşılaştıkları önyargı ve ayrımcılığı ortadan kaldırmayı ve engelli bireylerin fırsatlar verildiğinde hayatın her alanında katma değer sağlayan bireyler olduklarını göstermeleri için fırsatlar vermek hepimizin görevi. 7 yıldır devam eden projemizin yarattığı etkiden ve geldiği noktadan oldukça memnunuz. Ama daha gidecek çok yolumuz var.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159