Şirketlerin yüzde 60’ından fazlası elektrikli araca geçmeyi planlıyor

banner113

TEB Arval’in desteğiyle, filo sektörünün durumunu değerlendirmek ve mobilite trendlerinin geleceğine ışık tutmak amacıyla gerçekleştirilen Mobilite ve Filo Barometre 2021 sonuçlarına göre yüzde 100 elektrikli aracı olan veya önümüzdeki 3 yıl içerisinde şirket filolarına dahil etmeyi planlayan şirketlerin oranı yüzde 30 iken, bu yıl bu oran yüzde 62’ye yükseldi.

banner114
Şirketlerin yüzde 60’ından fazlası elektrikli araca geçmeyi planlıyor

TEB Arval, firmaların mobilite hedeflerinin belirlenerek filo stratejilerinin tanımlanması ve ölçümlenmesi gibi süreçleri içeren SMaRT (Sürdürülebilir Mobilite ve Sorumluluk Hedefleri) Yaklaşımı ile danışmanlık hizmeti veriyor.

Enerji dönüşümü politikalarının oluşturulması, KSS politikalarının güçlendirilmesi ve alternatif mobilite çözümleri gibi sürdürülebilirlik konularında şirketlerin ihtiyaçları her geçen gün artarken, TEB Arval müşterilerine değişimi hayata geçirme konularında da rehberlik ediyor.SMaRTveya Sürdürülebilir Hareketlilik ve Sorumluluk Hedefleri, TEB Arval tarafından yeni enerji geçiş politikalarını tanımlamasına ve uygulamasına yardımcı olmak için tasarlanan beş adımlı bir yaklaşım.

Müşterileriyle uzun soluklu birliktelikleri hedefleyen TEB Arval, doğa dostu alternatifler için iş ortaklarının ihtiyaçlarına ve beklentilerine özel aynı zamandatasarruflu çözümler sunarak dikkat çekmeye devam ediyor.

Tüm Dünya’da yaklaşık 1.4 milyon aracı yöneten Arval’in alternatif yakıt teknolojileri konusundaki bilgi birikimini kullanan TEB Arval, müşterilerine çevre, sürücü ve toplam kullanım maliyetleri merkezli bir yaklaşım sunuyor.

Şirketlerin yüzde 60’ından fazlası elektrikli araca geçmeyi planlıyor

TEB Arval’in desteğiyle, filo sektörünün durumunu değerlendirmek ve mobilite trendlerinin geleceğine ışık tutmak amacıyla gerçekleştirilen Mobilite ve Filo Barometre 2021sonuçlarına göre ise, katılımcı şirketleringeçtiğimiz yıl yalnızca %30'u hibrit, plug in hibrit araçları önümüzdeki 3 yıl içerisinde dahil etmeyi planlarken, aynı oran bu yıl%70 e yaklaştı.

%100 elektrikli araçların filolardaki oranının önümüzdeki 3 yıl içerisinde artması bekleniyor. Geçtiğimiz yılınsonuçlarına göre, %100 elektrikli aracı olan veya önümüzdeki 3 yıl içerisinde şirket filolarına dahil etmeyi planlayan şirketlerin oranı %30 iken, bu yılbu oran %62’ye yükseldi.

Filolarda alternatif yakıt teknolojilerin ön plana çıkmasının en önde gelensebepleri ise yakıt maliyetlerini düşürmek (%82), çevresel etkileri azaltmak (%76), şirket imajını güçlendirmek (%73).

TEB Arval’in yakın zamanda doğa dostu bir filoya doğru ilk adımını atan, çevresel etkileri azaltmayı hedefleyen iş ortaklarından biri de İçim Süt. Filosunda %100 elektrikli araçlar kullanmaya başlayan İçim Süt, karbon emisyonunu yılda araç başına 4.4 ton civarında azaltmaktadır.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159