Akaryakıta tavan fiyat yetmez, taban fiyat gerekir

banner113

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası’nın (PUİS) Başkan Vekili İmran Okumuş, Gazetemize Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK) akaryakıt fiyatlarına iki ay uygulama ile tavan fiyat getirmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

banner114
ENERJİ 31.03.2014, 11:31 31.03.2014, 11:36 Taşıma Dünyası
Akaryakıta tavan fiyat yetmez, taban fiyat gerekir
Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası’nın (PUİS) Başkan Vekili İmran Okumuş, Gazetemize Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK) akaryakıt fiyatlarına iki ay uygulama ile tavan fiyat getirmesiyle ilgili  bir açıklama yaptı. 

Tüm ülkenin hem vergi gelirinin artırılması, kaçak akaryakıt ve 10 Numara yağ kullanımının önlenmesinin tavan fiyat ile taban fiyat ile mümkün olacağını belirten İmran Okumuş, “Biz PUİS olarak tavan fiyat uygulamasının yeterli olmayacağını, taban fiyat uygulaması getirilmesini istedik. Ancak yine tavan fiyat getirildi. Yapılacak sıkı denetimler ve taban fiyat uygulaması ile hem kaçak akaryakıt hem 10 numara kullanımı engellenebilir. Böylece hem ülkemizin vergi geliri artar, kullanıcılarda düşük fiyatla akaryakıt kullanımının yolu açılabilir. Ayrıca kaçak akaryakıt ve 10 numara yağ kullanımı ile tüm sektörlerde özellikle yolcu taşımacılığında yaşanan haksız rekabette önlenebilir. Biz PUİS olarak taban fiyat uygulamasının ve denetimlerin arttırılmasının takipçisi olacağız” dedi.

Otobüsçünün indirimi düştü

EPDK’nın tavan fiyat uygulaması getirmesi, otobüsçünün sivil toplum aracılığı ile aldıkları indirimleri de düşürdü. İmran Okumuş, “Yolcu talebinin çok düşük olduğu böyle kötü bir dönemde getirilen tavan fiyat uygulaması, otobüsçünün aldığı indirim oranlarını da düşürdü. Biz Uluslararası ve Yurtiçi Otobüsçüler Federasyonu (UYOF) olarak yine piyasanın üstünde yüzde 5 indirim vermeye devam ediyoruz” diye konuştu. ■ 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159