9+1 araç ve otobüs yangınlarına çözüm arandı

banner113

TÜRSAB Karayolu Ulaştırma Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanlığı, İstanbul UKOME Alt Komisyonu’nda görüşülmeye hazırlanan 9+1 turizm servis güzergah araç belgeleri ve turizm taşımacılığı yapan araçlarda çıkan yangınların ele alındığı iki önemli toplantı gerçekleştirdi.

banner114
GÜNDEM 20.09.2019, 18:26 20.09.2019, 18:42 Taşıma Dünyası
9+1 araç ve otobüs yangınlarına çözüm arandı
UKOME’de 9+1 turizm servis güzergah araçlarıyla ilgili alt komisyon kurma kararı üzerine TÜRSAB seyahat acentalarına duyuru yaparak komisyon öncesi hazırlık için istişare toplantısı çağrısında bulundu. 

9+1 araçlara yönelik sorun UKOME’ye taşınacak Genel merkezde gerçekleşen geniş kapsamlı istişare toplantısına katılan seyahat acentalarından turizm servis güzergah belgesi çalışması için komisyonla ilgili talepleri, görüş ve önerileri soruldu. Toplantıya katılan seyahat acentaları, turizm servis araçlarının UBER ve benzeri araçlarla karıştırılmaması için alınması gereken önlemleri TÜRSAB Karayolu Ulaştırma Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanlığı’na ilettiler. Toplantıdan sunulan çözüm önerileri ve talepler Karayolu Ulaştırma İhtisas Başkanı Taşkın Arık tarafından UKOME Turizm Alt Komisyon’u toplantısında dile getirilecek. 

Otobüs yangınlarını önlemeye yönelik çözümler 
TÜRSAB Karayolu Ulaştırma Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanlığı özellikle eski araçlarda kullanılan kablolama sisteminin yetersizliği, gerekli bakımların yapılmaması, 10 numara yağ kullanımı nedeniyle son dönemde yaşanan araç yangınlarına karşı önlem almak için de toplantı düzenledi. 
Toplantıda sadece eski model otobüslerin değil, yeni nesil motorlu araçlarda da standardın dışında koltuk arkası TV, elektrik prizi, internet ekipmanları gibi harici cihazların oluşturduğu tehlike de gündeme getirildi. 

Araç yangınlarıyla ilgili toplantıdan TÜRSAB olarak turizm taşımacılığı yapacak araçlara koltuk arkası TV yerine, kablosuz eğlence sistemlerinin uygulanması, elektrik prizleri yerine USB takılmasının talep edilmesi kararı alındı. 

Turizm taşımacılığı yapan seyahat acentalarını yakından ilgilendiren iki önemli konu ile ilgili TÜRSAB Karayolu Ulaştırma Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas BaşkanTaşkın Arık “Seyahat acentalarının kullandığı turizm araçlarında can kaybına neden olabilecek yangın gibi olayların yaşanmaması için bu toplantıyı düzenledik. Bundan sonra otobüslerde aküye enerji yükü getirerek tehlike arz eden cihazlar yerine kablosuz eğlence araçlarına geçmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu hafta içinde yaptığımız ziyarette İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Taylan Engin ile 9+1 servis güzergah belgesi ve lüks binek araçların sorunlarını konuştuk. Ardından seyahat acentalarından UKOMEAlt Komisyonu için taleplerini dinledik. Üyelerimizin ilerleyen dönemde mağduriyet yaşamaması için komisyonda onların seslerini daha güçlü duyurmak için elimizden geleni yapacağız.” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159