Edirne-Kırklareli Yolu 2022’de tamamlanacak

banner113

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Edirne Kırklareli Yolu’nun İskender-Sazlıdere Varyantı’ın açılışına ilişkin Uzunköprü ilçesinde açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, Edirne-Kırklareli Yolu Sazlıdere Varyantı'nın 5 kilometrelik kesiminin açılışını gerçekleştirdi.

banner114
GÜNDEM 25.12.2020, 16:35 Erkan YILMAZ
Edirne-Kırklareli Yolu 2022’de tamamlanacak

Karaismailoğlu, “Edirne Kırklareli Yolu’nun İskender-Sazlıdere Varyantı’ın bölgemize, Edirne’mize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu yolun tamamını Kırklareli’ye kadar 2022 yılı içerisinde tamamlayıp, tamamını hizmete alacağız. Ülke için gurur veren, dünya için örnek olan projeleri üretmeye devam ediyoruz” dedi. Edirne’nin gelecekte daha güzel günlere ulaşabilmesi için çok önemli projelere imza attıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Ülkemiz karayolu ulaşım tarihi açısından çok önemli günlerden geçiyor. Akıllı sistemlerle donatılmış Ankara-Niğde otoyolunu çok kısa süre önce tamamen hizmete aldık. Yine 400 km uzunluğunda Kuzey Marmara Otoyolu’nu geçtiğimiz hafta hizmete aldık. Özellikle Edirne ulaşımı için de çok önemli bir projeydi. İstanbul’u, Kocaeli’yi, Sakarya’yı şehir içi trafiğinden kurtaran projelerden bir tanesiydi. Projelerimiz, açılışlarımız yine devam ediyor. Yarın Ankara-Gölbaşı geçişişini hizmete alacağız.”

1915 Çanakkale Köprüsü, Edirne’mize çok büyük bir değer katacak”

Bütün dünyanın salgınla mücadele ettiği bir dönemde gerekli bütün tedbirlerin alınarak yatırımlara ara verilmeden devam edildiğinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu; ülke için gurur, dünya için örnek projeler üretmeye devam ettiklerini kaydederek; şunları söyledi: “Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar uzanan 1230 km’lik Kuzey Marmara Otoyolu’nu tamamlamış olduk. Bunlar ülkemizin geleceği açısından, karayolu tarihi açısından çok önemli projeler. Ülkemize yüzyıllar boyu hizmet edecek. Yine Edirne’mizi çok yakından ilgilendiren 1915 Çanakkale Köprüsü’nde hummalı bir çalışma var. Bu proje Edirne’mize çok büyük bir değer katacak. 18 Mart 2022 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Daha erken de açma ihtimalimiz var.”

Bakan Karaismailoğlu “Edirne-Halkalı hızlı tren hattımızda da yoğun bir çalışma var. Halkalı-Çerkezköy hattında yüzde 15’ler seviyesine geldik. Edirneli bir vatandaşımız buradan binip, Ankara’ya gidebilecek” dedi. Gerek karayolu gerek hızlı tren çalışmaları konusunda ülke genelinde hummalı bir çalışma olduğuna dikkat çeken Karaismailoğlu, şöyle devam etti:“Edirne Kırklareli Yolu’nun İskender-Sazlıdere Varyantı’ın bölgemize, Edirne’mize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu yolun tamamını Kırklareli’ye kadar 2022 yılı içerisinde tamamlayıp, tamamını hizmete alacağız. Zaten Kırklareli tarafından da 10 km’lik yolu hizmete almıştık.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159