Gürsel Turizm Fenerbahçe Futbol Takımı’nı yeniden tasarlanan Mercedes Tourismo ile taşıyacak

banner113

Fenerbahçe Futbol A Takımını bu sezon taşıyacak Gürsel Turizm'in otobüsünün yeni tasarımı Can Bartu Tesislerimizde düzenlenen lansmanla tanıtıldı. ‘Yepyeni bir hikaye’ sloganıyla taraftarların gönderdiği tasarımlar arasından ve yine taraftarların oylarıyla seçilen tasarımın sahibi Burak Uluadaoğlu da lansmanda yer aldı. Mercedes-Benz Tourismo 15 RHD Takım Otobüsü’nün yeni dış tasarımı Mercedes-Benz Türk Pazarlama Merkezi’nde gerçekleştirilen kaplama işlemleri sonrasında kulübe teslim edildi.

banner114
GÜNDEM 22.10.2020, 16:33 22.10.2020, 18:20 Erkan YILMAZ
Gürsel Turizm Fenerbahçe Futbol Takımı’nı yeniden tasarlanan Mercedes Tourismo ile taşıyacak

Programa Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kemal Danabaş, Selahattin Baki, Teknik Direktör Erol Bulut, oyuncular, karayolu ulaşım sponsoru Gürsel Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant ve Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Hürer Fethi Gündüz, Yönetim Kurulu Üyesi Türker Birant, Şirket Araçları Müdürü Umut Demircan, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy ve Pazarlama İletişimi ve Müşteri Yönetimi Grup Müdürü Serra Yeşilyurt katıldı. Emre Belözoğlu ve İdari Menajer Volkan Ballı da oyuncularla birlikte programı yerinde takip etti.

Sevgi Kurşun Geçirmez mesajını ön camda konumlandırdık

Lansmanda ilk konuşmayı yapan Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan, şu ifadeleri kullandı: “Bugün, takımımızın bu sezon camiamızın desteğiyle yazacağı hikayede, oyuncularımızın yol arkadaşı olacak takım otobüsümüzün lansmanı için bir aradayız. Kulüp olarak taraftarımızla etkileşimimizi artırmak, sarı lacivert renklere gönül vermiş herkesi bu hikâyeye ortak etmek odaklı hareket ediyoruz. Kulüp profesyonellerimiz de bu felsefeyi idrak etmiş bir şekilde çalışmalarını yapıyor, projeler sunuyor. Bu projelerden biri de otobüs tasarımını taraftarlarımıza yaptırmak üzerineydi. İletişim ekibimizden gelen bu fikir, yönetim kurulumuz tarafından da sahiplenildi, ulaşım sponsorumuz Gürsel de bu fikri destekledi ve böyle bir adım attık. Bu yarışmanın duyurusunu yaptığımız andan itibaren, ne kadar doğru bir adım attığımızı görmüş olduk. Kısa sürede Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden tasarımlar yağmaya başladı.. 3-4 gün gibi kısa sürede 300’ün üzerinde tasarım ilgili arkadaşlarımıza ulaştı. Bunların arasından finale kalan dört tanesini seçtik. Açıkça söylemeliyim ki bu kadar tasarım içerisinden dört tane seçebilmek gerçekten zor oldu. Son dört arasından da bu sene otobüsümüzün nasıl giydirileceğini yine taraftarımız belirlesin, son karar yine taraftarımızın olsun dedik ve Twitter hesabımızdan anket başlattık. Şu anda da, Büyük Fenerbahçe taraftarının tercih ettiği otobüsün yanında (önünde) duruyoruz. Pek tabii bizim de birkaç eklememiz oldu. Bizim otobüslerimizde Atatürk fotoğrafı, Türk bayrağı ve nazar boncuğu her sezon yer alır. Bu sene ise bu tasarıma taraftarlarımızın önerisiyle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını da arka cama ekledik.

Bir de yine taraftarımızın yoğun talebi doğrultusunda ‘Sevgi Kurşun Geçirmez’ mesajını ön camda konumlandırdık. Bu bizim için çok özel bir mesaj oldu. Nisan 2015’te takımımıza yapılan, hala sorumlularının bulunmasını beklediğimiz o saldırıya da bir mesaj olsun diye düşündük. Tasarım sahibi taraftarımız Burak Uluadaoğlu’nu bu çalışması için tüm camiamız adına tebrik ediyorum. Bir taraftar olarak yaptığı bu özel tasarım Fenerbahçe’mizin 2020-21 otobüsünde yer alıyor. Ellerine, fikrine sağlık. Otobüsümüzün camiamıza ve takımımıza hayırlı uğurlu olmasını, şampiyonluk yolunda en güzel hikayenin bir parçası olmasını diliyorum. 1970’lerden beri kulübümüzün yanında olan Gürsel Turizm’e, Hürer Bey’e ve tüm ekiplerine de teşekkür ediyorum”.

1970’den bugüne ulaşım sponsoruyuz

Daha sonra kürsüye gelen Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Hürer Fethi Gündüz ise şöyle konuştu: Yeni dönem anlaşmasında bu sene bir değişikliğe gidildi ve tasarımını taraftar seçti. Mercedes bu konuda destek verdi ve tasarımı otobüse uyguladı. 320 bin taraftarın katıldığı oylama da 4 tasarım öne çıktı ve en sonunda bu tasarım seçildi. Bu sene voleybol ve basketbol takımının da ulaşım sponsoruyuz. 1970’li yıllardan beri Fenerbahçe’nin ulaşım sponsoruyuz. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Levent Birant’ın babası Hasan Adnan Birant’ın devrettiği bayrakla, efsane teknik direktör Didi’den beri takımımızın ulaşım sponsorluğunu yapıyoruz. Bu bizim için çok büyük bir gurur. İnşallah bizlerin çocukları da bu gururu, bu bayrağı Hasan Adnan Birant gibi bize devreder, biz de onlara devrederiz. Yüzyıllar boyunca bu sponsorluk bize nasip olsun. Türkiye’de sponsorluklar yeni yeni gelişiyor ancak Gürsel bu konuda yarım asrı devirdi. Biz de Türk sporuna her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Bizim sponsorluğumuz başarıya endeksli de değil. Her şartta her koşulda gönülden bir sponsorluk. Ayrıca otobüsümüzde bir mesaj var “Sevgi Kurşun Geçirmez” 2015 yılında otobüsümüz kurşunlanmıştı. Biz bu işi büyük bir aşkla yapıyoruz. Bu bizim için çok önemli. Mercedes Benz Türk’e de çok teşekkür ediyorum. Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Sayın Osman Nuri Aksoy bize hep destek oluyor. Fenerbahçe Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu nezdinde Başkanıma teşekkür ediyorum. Gerçekten bize sponsor olmayı onur ve gurur haline getiriyorlar. Bu sene voleybolun da sponsoruyuz.Yeni anlaştığımız üzere basketbolunda sponsoru olacağız. Bu bizim için bir gurur. Biz bayrağı Allah nasip ettiği sürece hep taşıyacağız.Bu tasarımdan dolayı Burak’a teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. Gerçekten gittiği her yere sevgi taşıyan, Fenerbahçe’nin kazanma arzusunu, azmini bütün sahalarda yansıtıyor. Sade ve güzel bir tasarım” dedi.

Basketbol takımını Mercedes Travego taşıyacak 

Gündüz, basketbol takımını taşıyacak otobüsün de Mercedes Travego olacağını ve yine dış tasarımının taraftar oylarıyla belirleneceğini söyledi: Taraftarı işin işine çekiyoruz, otobüs gittiği her yere taraftarın sevgisini de taşıyor.

Voleybol takımını Otokar Sultan ile taşıyacağız

Voleybol takımını Otokar Sultan otobüsle taşımasını yapacaklarını belirten Hürer Fethi Gündüz, “Burada sağolsunlar Otokar Genel Müdür Yardımcısı Sayın Basri Akgül ve ZER A.Ş yardımcı oldu ve orada da bir giydirme olacak ve bunun da ayrı bir lansman yapacağız” dedi.

Teknik Direktör Erol Bulut, son konuşmayı yapmak üzere söz aldı ve şu ifadeleri kullandı:“İlk başta Burak kardeşime, otobüsün bu güzel tasarımı için teşekkür ediyorum. Renkler zaten çok güzel. Kendisi de giyimi ile otobüse uyum sağlamış. Bu tasarım inşallah bize bu sene hayırlı olur. Hem otobüsümüzle, futbolcularımızla, ekibimizle, yönetimimizle, medyası ile birlikte umduğumuz şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kazandırmış oluruz. Katkılarından ve desteklerinde dolayı Gürsel Turizm’e de teşekkür ediyorum.” Konuşmaların ardından Teknik Direktör Erol Bulut, otobüsün tasarımını yapan taraftar Burak Uluadaoğlu’na plaket takdim etti. Lansman, Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan’ın Birant ve Gündüz’e takdim ettiği formalarla sona erdi.

Tourismo’da konfor ön planda

2018 Ocak ayında lansmanı gerçekleştirilen ve piyasaya sunulan Tourismo 15 RHD’nin koltukları, Fenerbahçe Takım Otobüsü’ne özel olarak sarı-lacivert kumaş döşeme ile kaplandı.

Hem sürücüsüne hem de yolcusuna en üst düzeyde konfor sunan Tourismo 15 RHD; 3,7 metre olan dış yüksekliği ve 12,3 metre olan uzunluğu ile ferah bir seyahat ortamı sağlarken, çift bölge (dual zone) kontrollü klima sistemi, otobüsün içerisindeki atmosferi daha da konforlu hale getiriyor. Isıtma ve iklimlendirme için kullanılan ön ve arka kontrol bölgeleri, aracın içinde homojen bir sıcaklık dağılımı sağlayarak, sporcuların rahat bir yolculuk yapmalarına olanak tanıyor.

Yenilenen monokrom kokpitinde, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, yüksek çözünürlüklü renkli ekrana sahip gösterge paneli ve elektronik anahtar sistemi bulunan Tourismo’ya, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne özel olarak uydu anteni ve tuvalet dâhil edildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sosyal medya hesapları üzerinden Ağustos 2020’de “Takım Otobüsümüzü Taraftarımız Tasarlıyor” sloganıyla başlayan yarışmaya, tasarım yeteneği olan ve duygularını tasarımlarıyla buluşturan 141 taraftardan yanıt geldi. Finalde dört farklı çalışma taraftarların beğenisine sunulurken, toplam 325.639 oyun %37,5’ini alan Burak Uluadaoğlu isimli taraftarın tasarımı birinci oldu. Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant da Uluadaoğlu’na çeşitli hediyeler verdi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159