İstanbul’da okullar açılmadan trafik düzenlemesi

banner113

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulların açılacağı 16 Eylül 2013-Pazartesi günü trafikte sorun yaşanmaması için ilgili kurumların yetkilileri ile toplantı yaparak alınacak tedbirleri değerlendirdi.

banner114
GÜNDEM 26.08.2013, 13:51 26.08.2013, 14:00
İstanbul’da okullar açılmadan trafik düzenlemesi
Toplantıya İBB Genel Sekreter Yrd. Muzaffer Hacımustafaoğlu Başkanlığı’nda, Emniyet Müdürlüğü, , İETT Genel Müdürlüğü, Zabıta Daire Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı, Yol Bakım Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Trafik Müdürlüğü, Alt Yapı Koordinasyon Müdürlüğü, Şehir Hatları, İDO, İSPARK, Ulaşım AŞ, Otobüs AŞ, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Toplu Taşım Birliği, Umum Servis Araçları Esnaf Odası, Taksiciler Odası temsilcileri katıldı.

Bilindiği gibi öğrencilerin okullarına sorunsuz ulaşabilmesi için ulaşımın yanı sıra yol - kazı çalışmaları okul açılış gününden önce bitirilecek. Bitirilmeyenler ise trafiği aksatmayacak şekilde ara verilecek. Herhangi bir kaza durumunda ise çok sayıda araç çekicisi hazır bulundurulacak.

Önlemler

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla okulların açıldığı gün toplu taşıma araçları 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.
* Okulların açılışıyla toplam 2milyon 700 bin öğrenci ve 104 bin öğretmen eğitime başlayacak.
* 5792 okulda 14.541 servis aracıyla 298.080 öğrenci taşınması planlanıyor.
* Öğrenci servisleri, okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları için bir hafta önceden öğrenci kayıtlarını bitirecekler. Öğrencilerin alınacakları yerler belirlenecek.
* Servisler mutlaka öğrenciyi evinden alıp, evine bırakacak. Kesinlikle öğrencisiz boş olarak servise çıkmayacak.
* Okul servisleri, okulların açıldığı gün okul çevrelerindeki İspark otoparklarında saat 14.00’e kadar ücretsiz araç park edecekler.
* Okul ve personel servisleri de toplu ulaşım araçlarının kullandığı otobüs yolu’nu kullanabilecek.
* 9 noktada ücretsiz çekici hizmeti de verilecek.
* Otobüs durakları önlerine, yakınlarına park eden ticari taksi veya özel araçlara izin verilmeyecek. Buralara park ederek otobüslerin duraklara yanaşmalarını engelleyen araçlar çekilecek ve ceza uygulanacak.
* Toplu taşıma araçlarının durak harici veya iki sıra oluşturarak yolcu indirme ve bindirme yapmalarına müsaade edilmeyecek. Kurallara uymayanlara ceza uygulanacak.
* İETT, metrobüs hattı ve otobüslerde ek sefer koyacak. Metro, Hafif Metro-Füniküler azami sıktıkta sefer düzenleyecek.
* Şehir Hatları vapur seferleri arttırılacak.
* Trafik akışını sağlamak için 1.559 polis görev yapacak. 1.000 Zabıta Memuru da trafik düzenlemesine yardımcı olacak. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159