Kömürhan Köprüsü 16 ili birbirine bağlayacak

banner113

Elazığ ve Malatya illerini birbirine bağlayan D-300 devlet yolu üzerindeki, Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve yolunun açılışını gerçekleştirildi. Köprü 16 ili bütünleştirerek, bölgenin üretim, ticaret, turizm ve kültürüne önemli katkılar sağlayacak.

banner114
GÜNDEM 02.01.2021, 18:29 Erkan YILMAZ
Kömürhan Köprüsü 16 ili birbirine bağlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans yöntemi ile katıldığı Elazığ ve Malatya illerini birbirine bağlayan D-300 devlet yolu üzerindeki, Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve yolunun açılışını gerçekleştirdi.

2021 yılında da yatırımların artarak devam edeceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, bölgede ulaşımın artık daha emniyetli ve konforlu bir şekilde yapılacağını ve Köprü ve Tünelin akıllı ulaşım sistemleriyle donatılmış olduğuna dikkat çekti: Görüntüleme sistemlerinden, sensörlere ve değişken mesaj sistemlerine; haberleşme sistemlerinden, yangın, scada ve diğer kontrol sistemlerine kadar elektrik ve elektromekanik donanımlar tamamen yerli ve milli mühendislik imkânlarıyla gerçekleştirilmiştir. Projemiz, Elazığ ve Malatya şehirlerimiz başta olmak üzere 16 ilimizi bütünleştirerek, bölgenin üretim, ticaret, turizm ve kültürüne önemli katkılar sağlayacak.

Kömürhan Köprüsü

Toplam uzunluğu 5 bin 155 metre olan proje de 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsü, 2 bin 400 metre uzunluğundaki çift tüp Kömürhan Tüneli ve 123 metrelik çift köprü bulunuyor. Kömürhan Köprüsü, 2x2 şeritli, ters Y tipi kule olarak tasarlanmış olup, 168,5 metrelik tek pilon şeklinde imal edildi. Köprüde kullanılan 7 bin tonluk çelik, Eyfel Kulesinde kullanılan çelik miktarı kadar. Orta açıklığı 25 adet çelik segmentten oluşan köprü, gergin eğik askılı olarak planlamış ve 42 adet kablo imalatı gerçekleşti. Çelik kablo uzunluğu 853 kilometre, çelik tel uzunluğu ise 6 bin km. Kömürhan Tüneli 2.400 metre ve çift tüplü olarak tamamlandı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159