banner69

Lastiklerinize bayram bakımını ihmal etmeyin!

banner113

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla birlikte şehirlerarası karayollarında trafik yoğunluğunun artması beklenirken; uzun yola çıkacak sürücülere uyarı Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği LASİD’den geldi.

banner114
GÜNDEM 26.08.2017, 12:50 26.08.2017, 12:57 Taşıma Dünyası
Lastiklerinize bayram bakımını ihmal etmeyin!
Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla birlikte şehirlerarası karayollarında trafik yoğunluğunun artması beklenirken; uzun yola çıkacak sürücülere uyarı Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği LASİD’den geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliği ile bayram tatilinde sürücüleri bilgilendirecek olan LASİD; uzun yola çıkmadan önce lastik bakım ve hava basıncı kontrollerinin mutlaka yapılması hatırlatmasında bulunuyor 

Aracınızı ve sizi; hayata ve yola bağlayan şey lastiğinizdir. Aracınıza en doğru lastiği seçmeli ve onu da doğru şekilde kullanmalısınız ki lastik bu çok hayati olan görevini doğru şekilde yerine getirsin. Doğru ve bilinçli lastik kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) bayram tatilinde trafiğe çıkacak sürücüleri broşürle uyaracak. LASİD - Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) işbirliğiyle Kurban Bayramı tatili boyunca sürücüler ‘güvenli sürüş’ konusunda bilgilendirilecek. 81 ildeki trafik denetimlerinde sürücüleri broşürlerle uyaracak olan LASİD; ‘doğru hava basıncı’ konusuna dikkat çekecek: 

Hava basıncını lastikler soğukken ölçün!

‘’Uygun ve doğru olmayan lastik, sizin ve sevdiklerinizin hayatını tehlikeye atar. Kurban Bayramı tatilinde güvenle seyahat etmek ve olası kazaları önlemek için bütün sürücülerin ortak bilinçle hareket etmesi ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. Bu ortak bilincin en önemli adımı da can simidimiz olan lastiklerin bakımı ve gerekli kontrollerinin yapılmasıdır. LASİD olarak bayram tatilinde uzun yola çıkacak bütün sürücülere; yedekler de dahil olmak üzere lastiklerinin hava basınçlarını kontrol ettirmelerini öneriyoruz. Özellikle sıcak havalarda lastik basıncı asla düşürülmemelidir; aman dikkat! Lastiğinize, aracınızın kitabında önerilen doğru ve uygun havayı basmalı veya bastırmalısınız. Hava basıncı tercihen lastikler soğukken veya en azından 2 saat boyunca hareket etmemişken ölçülmelidir. Doğru hava basıncı araç üreticileri tarafından belirlenmiştir. Ayrıca lastiklerinizin diş, topuk, yanak ve sırt kontrolleri ile balans ayarları da yapılarak lastikler uzun yol öncesi mutlaka gözden geçirilmelidir. Kazasız, güvenli sürüşler dileriz.’’  

Uzun yolda güvenli sürüş için bu kontrolleri yapın!

LASİD; trafik denetimlerinde dağıtılacak broşürlerde uzun yola çıkmadan önce diğer yapılması gerekenleri se şöyle hatırlattı:
• Aracınızın standart kilometre bakımını yaptırın.
• Hava filtresinin performansını gözden geçirin.
• Elektrik tesisatını gözden geçirerek far ayarlarını yaptırın.
• Araçtaki tüm sıvıların yeterli miktarda olduklarına emin olun. 
• Aracın altında su ve yağ sızıntısı olup olmadığını kontrol edin. 
• Frenlerinizi kontrol ettirmeyi unutmayın. 
• Silecekleriniz eskimişse mutlaka yenileyin. 
• Kriko ve bijon anahtarlarının kullanılabilir olduğundan emin olun. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159