Özel halk otobüsü Trafik Kanunu’na eklenecek

banner113

Ankara Şoför Esnafı Buluşması’na katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şoför esnafına vaatlerde bulundu.

banner114
GÜNDEM 12.05.2015, 17:17 12.05.2015, 17:29 Taşıma Dünyası
Özel halk otobüsü Trafik Kanunu’na eklenecek
ATO Congresium’da düzenlenen ve 5 bine yakın taksi, minibüs, servis ve özel halk otobüsü şoför esnafının bir araya geldiği “Ankara Şoför Esnafı Buluşması”na Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Oda başkanları katıldı.

Büyük buluşmanın ilk konuşmasını yapan Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, Başkent’teki taksi duraklarının yüzde doksanının Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendiğini ve minibüsçü esnafı için de yeni dinlenme yerleri yapımı gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Otobüslere de istedikleri zaman dinlenebileceği, zamanını burada geçirebileceği, 5 yıldızlı yazıhaneler yapıldı. Tüm buralarda elektrik var, doğalgaz var, dolayısıyla alt yapısı sağlam. Bunun için Başkanımız Melih Gökçek'e teşekkür ederiz.  Ayrıca,  Ankara’da yapımı gerçekleştirilen asfalt, köprü, alt-üst geçit gibi yol hizmetleri  trafiği bayağı rahattı. Bunlardan dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e tüm şoför esnafı arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

ÖTV bizden 

Başkan Gökçek’in ardından kürsüye sloganlar eşliğinde gelen Başbakan Davutoğlu, şoför esnafına 6 maddelik müjdelerini sıraladı. 
Şoför esnafının Ahilik Haftası’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Davutoğlu, ilk müjdesini “Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünüzü 2016 yılı sonuna kadar yenilerseniz, ÖTV'nizi biz ödeyeceğiz. Yani bir seferliğine değil, 2016 sonuna kadar yenilemeniz halinde ÖTV'niz bizden. Son teknolojiyle donanmış, güvenli, konforlu araçlarda hizmet vereceksiniz, araç stoğunun yenilenmesiyle vatandaşlarımız da bu konfordan istifade edecekler” diyerek açıkladı.

Kamera GPS ücreti vergiden düşürülecek 

İkinci müjdesini de “Şoför esnafımızın canları bize emanet araçlara katılacak kamera ve GPS ücretleri vergiden düşülecek” diyerek açıklayan Başbakan Davutoğlu, üçüncü müjdesi olan, “Şoför esnafımızın daha sağlıklı çalışabilmesi için araçlar kadar dinlenme yerleri de önemli. temiz, düzenli ve sağlıklı dinlenme yerleri durak kulübeleri sektörde hızla yayılacak ve yerel yönetimlere bu konuda gerekli desteği sağlayacağız” diye konuştu. 

Servislerin kaldırılacağı yalan 

Diğer 3 müjdesini de “Minibüsçülerin motorlu taşıt vergisi sorunlarını çözeceğiz”, “Kanuni yapısal değişiklikler yapacağız. Özel halk otobüsleri terimi trafik kanununa eklenecek”, “Metro ve raylı sistem güzergahında servis araçlarının kaldırılacağı iddiası yalandır” olarak açıklayan Başbakan Davutoğlu, diğer istek ve talepleri de not aldığını ve çözülmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. 

Ankaralı şoförlerin alkış ve sloganları eşliğinde gerçekleşen toplantı, konuşmaların ardından Başbakan Davutoğlu, bakanlar, Başkan Gökçek, milletvekilleri ve oda başkanlarının hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159