banner69

Sarp Sınır Kapısı’nda taşımacılar mağdur

banner113

Artvin Otobüsçüler Dernek Başkanı İrfan Topaloğlu, Sarp Sınır Kapısı’ndaki hizmet yapısının düzensizliğinin turizme ve taşımacılara büyük mağduriyetler yaşattığını söylüyor.

banner114
GÜNDEM 11.07.2018, 13:17 11.07.2018, 14:42 Taşıma Dünyası
Sarp Sınır Kapısı’nda taşımacılar mağdur

Türkiye’nin Gürcistan’a açılan kapısı konumunda olan Sarp Sınır Kapısı’nda düzensizlik birçok mağduriyetlere neden oluyor. Artvin Otobüsçüler Dernek Başkanı İrfan Topaloğlu, “Sarp gümrüğü giriş ve çıkış pasaport bankolarında Türk vatandaşları ve yabancı vatandaşlar için ayrı bankolar olmasına rağmen , Türk vatandaşlar ,özellikle gürcü uyruklu vatandaşlarla aynı sıradan uzun beklemeler sonucunda giriş veya çıkış yapıyor. Günlük Türk- yabancı giriş çıkış popülasyonu göz önüne alındığında günlük giriş – çıkış yapan yabancı sayısının, Türk vatandaşlarına oranının kat kat fazla olduğunu düşünüyorum. Bütün sınır kapılarında o ülke vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşlarına hizmet verme noktası ayrı şekilde oluşturuluyor. Kendi ülkesinin vatandaşı olmanın ayrıcalığını her ülke hizmet şekliyle sunuyor. Bu durum gerek bu bölge , gerekse ülkemizin diğer şehirlerinden gelen Türk vatandaşlarımız için eziyete dönüşüyor. Bu arada Sarp Gümrük Kapısı’nda yetkililer adeta turizmi bitirmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Tır, otobüs, kamyon, taksi, minibüs, bisiklet, her türlü araç bir yerden çıkış yapıyor. Bu kargaşanın içinde görevlilerde taşımacılara insan gibi bir davranış göstermiyorlar. Birde özel araçlarda bulunan yolcular önceden yaya gidiyorlardı şimdi araçtan inmiyorlar bunlarda zaman kaybına sebep oluyor. Bize sıra gelince ise “otobüs içinde 2 şoför çıkışı yasak. Şoför yaya geçidinden gidecek” diyorlar.



İşleyişe bir düzen getirilmeli
“Yetkililerden yaşananlara yönelik bir çözüm bekliyoruz” çağrısında bulunan irfan Topaloğlu, “ Ülkemizin can damarını turizm oluşturuyor. Hele yaşanan ekonomik zorlukları da dikkate aldığımızda turizm noktasına ne kadar dikkat etmemiz ve özen göstermemiz gerektiği de ortaya çıkıyor. Yetkililerden bir an önce Sarp Sınır Kapısı’nın işleyişine bir düzen getirilmesini istiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159