banner69

Servisçiler: Beklentimiz daha yüksek bir zam oranıydı

banner113

İstanbul UKOME’nin okul ve personel servis ücretlerine yönelik yüzde 13 zam kararını İSAROD Başkanı Hamza Öztürk ve İSTAB Başkanı Turgay Gül Taşıma Dünyası’na değerlendirdiler.

banner114
GÜNDEM 28.08.2019, 13:29 28.08.2019, 13:36 Taşıma Dünyası
Servisçiler: Beklentimiz daha yüksek bir zam oranıydı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ndeki (UKOME) toplantısında; okul servisi, minibüs, taksi ve dolmuş ücretlerinin yeni fiyat tarifesi belirlendi. İstanbul'da servis ücretlerine yüzde 13, minibüslere yüzde 20, taksilere ise 25 zam geldi.

İSAROD: Beklentimiz daha yüksekti 


İstanbul Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk, UKOME kararının ardından Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. Başkan Öztürk, “Belediyenin almış olduğu bir karar var. Biz daha önce de veli de, esnafta mağdur olmasın dedik. Çok umduğumuz  gibi olmasa da yüzde 13 gibi bir zam aldık.  Ülkemizdeki enflasyon oranlarına da bakarak beklentilerimizi de karşılamasa da bu tarife üzerinden çalışacağız. Taksi ücretlerinin yüzde 25 zam alması ise geçen yıl zam almamalarından kaynaklı olarak değerlendirildi.  Bizimde geçen sene ve bu seneyi alırsak aynı zam oranına geliyor” dedi.

İSTAB: Daha düşük bir zam oranı dile getirildi  

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Turgay Gül
de İstanbul UKOME’nin okul ve personel ücretlerine yönelik yüzde 13 zam kararını Taşıma Dünyası’na değerlendirdi:  Beklentimiz daha yüksekti. Ama belediye ile bir gün önce yaptığımız toplantıda rakam çok daha düşüktü. Söylemlerimiz doğrultusunda rakamı biraz daha yukarıya çektiler. Biraz da diğer illere de bakıldığında genel bir trend halinde görünüyor. Diğer illerde de yüzde 13-15 seviyelerinde bir zam oranı dile getiriliyor. Bütünlük açısından da böyle bir sistem yapıldı herhalde. Bizim bir dezavantajımız da iki yıldır zam almayan taksi ve minibüs ücret zamları da açıklandı. Onlar yüzde 25 oranında zam aldılar. Biz geçen sene zam aldığımız için bakış açısı farklı oldu. Bu zam oranı tatmin etmese de çok fazla bir şey söylemek mümkün olmuyor.  İşin gerçeği de toplumu da düşünmek gerekiyor. Normal şartlarda bu fiyatların sektörü kurtarma şansı yok. Okullara ödenen paralarda sektöre maliyetler getiriyor. Ekonomik koşulları düşündüğümüzde daha makul bir oran gibi gözüken yüzde 13 oldu. Düşünülen zam ise neredeyse yarısı kadardı. Bunu yaşadıktan sonra bu zamma sevinmekte gerekebilir. Buruk muyuz belki ama yapacak bir şey yok. Bu zamla işlerimizi yürütmeye devam edeceğiz. Bizim en büyük sıkıntımız  sömestr tatiline ek olarak iki haftalık ara tatil gelmesiyle çalışma süremiz uzadı. Bu yıl 9 Eylül’de okullar açılacak, Haziran’ın ortasında kapanacak. Ara tatiller maliyetlerimizi büyüttü. Biz 9 aylık bir ücretlendirme olsun istedik, sıcak baktılar ama hukuksal açıdan sorun olabilir diye tedirgin oldular. TUDES ve Turizm taşımacılığının düzenlenmesine yönelik gündem maddeleri alt komisyona havale edildi” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159