Trafik kazaları eğitimle azalır

banner113

Her bayram tatilinin sonunda, meydana gelen trafik kazalarında kaybedilen canlar konuşuluyor. Alınan tedbirlerin, yapılan uyarıların ve uygulanan trafik cezalarının kazaları azaltma konusunda yeterli olamadığını ifade eden Avukat Cevat Kazma, ileri sürüş eğitim programlarının devreye alınması gerektiğini belirtti. Yurtdışında uygulanan bu yöntem sayesinde, kazaların da sigorta şirketlerinin maliyetlerinin de azalabileceğini söyledi.

banner114
GÜNDEM 06.09.2017, 12:54 06.09.2017, 12:59 Taşıma Dünyası
Trafik kazaları eğitimle azalır
10 günlük bayram tatilinde yine binlerce trafik kazası oldu. Meydana gelen kazalarda 122 kişi hayatını kaybederken, 497 kişi de yaralandı. Geçtiğimiz yıl 9 gün tatil olan Kurban Bayramı’nda da 103 kişi hayatını kaybetmişti.

Alınan tedbirler, yapılan uyarılar ve uygulanan trafik cezaları her yıl artsa da trafik kazalarında hayatını kaybeden kişi sayısı azalmıyor.

Dikkatsizlik Değil, Eğitimsizlik!
Ehliyet alıp trafiğe çıkmanın oldukça kolaylaştığının altını çizen Avukat Cevat Kazma, trafik kazalarının birçok nedeni olduğunu ancak hepsinin tek bir noktada buluştuğunu söyledi; “Dikkatsizlik değil, eğitimsizlik!”

Sürücü belgesinin ardından ileri sürüş eğitimlerinin de alınması gerektiğini vurgulayan Cevat Kazma, bu eğitim programlarından sertifika alan sürücülere sigorta şirketlerinin indirimli kasko imkânı sunabileceğini belirtti. “Böylelikle hem trafik kazaları hem de sigorta şirketlerinin maliyetleri azalır” dedi.

Bu tür uygulamaların yurtdışında olduğunu belirten Cevat Kazma, Türkiye’de de benzer bir sistemin kurulması gerektiğine değindi.

Cezalar Engel Oluşturamıyor!
“Araç kullanırken cep telefonu kullanmamamız gerektiğini, seyir halinde emniyet kemerlerinin takılı olması gerektiğini, alkollü ve uykusuz halde yola çıkılmaması gerektiğini bilmek yetmiyor. Önemli olan bunları uygulayabilmek” diyen Cevat Kazma, her geçen yıl belirli oranlarda artan trafik ceza bedellerinin de sürücüleri caydırmadığını ve kazaların önüne geçemediğini belirtti.

Cevat Kazma, “Cezalar artsa bile insanlar hız yapmaya, kurallara uymamaya devam ediyor. Hâlâ birçok kişi, hızlı otomobil kullandığında iyi bir sürücü olduğunu düşünüyor. Halbuki iyi otomobil kullanmak diğer araç sürücülerinin hızlarını ve yönlerini değiştirmelerine sebebiyet vermeden güvenli bir şekilde seyir halinde olmaktır” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159