banner69

Turizmi ayakta tutmamız lazım

banner113

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Turizmcilerimizin kredi borçları var. Turizmcilerimizin kira borçları var. Turizmcilerimizin SGK burcu var. Turizmcilerimizin vergisi var. Bunlarla ilgili zaten bir çalışma yapılıyor biliyorum ama turizmcimiz banka kapısına gidince KGF'den geri dönmesin. O insanlara destek olmamız gerekiyor çünkü turizmi ayakta tutmamız lazım ki, hep o bahsettiğimiz 30-40 milyar gelir, tekrar bu ülkeye gelebilsin” dedi.

banner114
GÜNDEM 17.04.2020, 17:07 17.04.2020, 17:14 Taşıma Dünyası
Turizmi ayakta tutmamız lazım

Başkan Ahmet Aras, Korona virüs (Covid 19) salgını nedeniyle her gün gerçekleşen Kriz Yönetimi Toplantısı öncesi basın açıklaması düzenledi. Turizmcilerinde zor durumda olduğunu belirten başkan Aras, 2020 turizmi için öngörü yapmanın şu an için imkansız olduğunu belirterek," O insanlara destek olmamız gerekiyor çünkü turizmi ayakta tutmamız lazım ki, hep o bahsettiğimiz 30-40 milyar gelir, tekrar bu ülkeye gelebilsin” dedi.

Bodrum Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında salgının ilk gününden itibaren Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları özetleyen Başkan Aras, pandeminin etkisi çoğaldıkça, ekonomik açıdan yaşanan darboğazın daha geniş kitleleri etkileyeceğine dikkat çekerek “Tüm imkanlarımızla salgına karşı mücadele ediyoruz, bir taraftan da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bu süreçte bütçemizi de gözden geçirerek revize ediyoruz. Çünkü tüm hizmetlerin başı finansman” diye konuştu.



Turizmci zor durumda 


Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Turizmcilerimizin kredi borçları var. Turizmcilerimizin kira borçları var. Turizmcilerimizin SGK burcu var. Turizmcilerimizin vergisi var. Bunlarla ilgili zaten bir çalışma yapılıyor biliyorum ama turizmcimiz banka kapısına gidince KGF'den geri dönmesin. Turizmcimizin çalışan personelinin tamamen işsiz kaldığını herkes görüyor. O insanlara destek olmamız gerekiyor çünkü turizmi ayakta tutmamız lazım ki, hep o bahsettiğimiz 30-40 milyar gelir, tekrar bu ülkeye gelebilsin.” diye konuştu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçedeki turizmciler, denizciler, esnaf ve diğer tüm inisiyatiflerle birlikte “Bodrum Covid-19” Raporu hazırladıklarını da sözlerine ekledi.



Ankara Bodrum'a da örnek olmalı 


Başkan Aras bu zorlu süreçte ev ve işyeri sahiplerine de seslenerek, "Lütfen kiralarını ötelesinler. Çünkü yıllardır düzenli kira alan insanlar, oradaki kiracı sıkıştığı zaman onun üstüne gitmezler. Ben Bodrum'da bu duyarlılığın var olduğunu düşünüyorum. Lütfen kiracılarını idare etsinler." dedi.
Başkan Aras ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıkladığı gibi, hayırsever vatandaşların Bodrum'da da market ve benzeri işletmelere giderek veresiye defterlerindeki borçları kapatmasını istedi. Başkan Aras hayırseverlere seslenerek, yardım edilmesi gereken insanların bilgilerinin kendilerinde bulunduğunu, bu konuda hayırseverlerle yardıma muhtaç aileleri de bir araya getirerek zorlu süreçte çözüm bulmak için birlikte çalışabileceklerini söyledi.
Başkan Aras konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak ardından Kriz Yönetimi Toplantısına katıldı.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159