U-ETDS ile Taşımacılar Kurtulacak

banner113

Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetleme Sistemi’ne (U-ETDS) yönelik bilgilendirme toplantıları sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Daire Başkanı Kerim Cicioğlu, U-ETDS sisteminin taşımacıların kurtuluşu olacağını vurguladı: “Kayıt altına aldığımız sistemi yönetmek ve o sisteme uygun mevzuatlar hazırlamak daha kolay olacak. Yapılan taşımanın boyutunu göremiyoruz. Bunu görmemiz taşımacıların lehine olacak.”

banner114
GÜNDEM 30.07.2018, 11:20 30.07.2018, 11:27 Taşıma Dünyası
U-ETDS ile Taşımacılar Kurtulacak
25 Temmuz Çarşamba günü TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda 1 Kasım 2018’de devreye girecek olan U-ETDS sisteminin tanıtımına yönelik bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Daire Başkanı Kerim Cicioğlu, İstanbul Ulaştırma Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Doğan, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, UYOF ve PUİS Başkanı İmran Okumuş, TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin ve çok sayıda sektör mensubu katıldı. 


Ulusal güvenlik 
Daire Başkanı Kerim Cicioğlu, U-ETDS sistemine yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Kerim Cicioğlu, Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetleme Sistemi’nin, 31 Aralık 2019’da uygulamaya geçmesinin planlandığını ancak ulusal güvenlik yönünden kamu kuruluşlarından gelen taleple bu sistemin uygulamaya geçişinin 1 Kasım 2018 olarak öne alındığı belirtti.

Firmalara katkı sağlayacak 
U-ETDS’nin amacının ticari araçların yolcu ve eşyaya yönelik güvenlik açıklarını kapatmak ve yolcu ve yük taşımacılığını kayıt altına almak olduğunu ifade eden Kerim Cicioğlu, “U-ETDS firmalara çok önemli katkılar sağlayacak. Bu sistem ile karayolu taşımacılığı disiplin altına alınacak, korsan taşımacılık önlenecek, yetki belgesi dışında yapılan taşımalar engellenecek. Sektörel analizlerle hangi hatta ne kadar yolcu taşındığını bu sistemle görebileceğiz. Yeni hat taleplerine bu veriler ışığında izin vereceğiz veya vermeyeceğiz. Yine bu sistem ile firmalar taşıma güzergahlarını, zaman ve ücret tarifelerini elektronik ortamda hızlı bir şekilde bildirme imkanı sağlanacak. Ulusal güvenlik açısından çok önemli bir kazanım sağlayacak. Veriler anlık olarak emniyet ve jandarma birimlerine iletilecek ve gerekli önlemler alınabilecek” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159