Uçar Turizm- Selçuk Uçar: Yetki belgesi ücretlerinin düşürülmesini olumlu bulmuyorum

Uçar Turizm firma sahibi Selçuk Uçar, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde 11 Mayıs 2021 tarihinde yapılan değişikliklerle ilgili Taşıma Dünyası’na değerlendirmelerde bulundu.

banner114
GÜNDEM 12.05.2021, 23:49 Erkan YILMAZ
Uçar Turizm- Selçuk Uçar: Yetki belgesi ücretlerinin düşürülmesini olumlu bulmuyorum

Yapılan Yönetmelik değişikliği ile B1-B2, D1-D2 yetki belge ücretlerinin düşürüldüğünü belirten Uçar Turim firma sahibi Selçuk Uçar, “Yetki belgelerinin ücretlerinin düşürülmesini olumlu bulmuyorum. Bu durum bir tek yetki belgesi sahiplerinin 5 yıl sürecinde yenileme zamanı gelen belgelerinin yenileme ücretlerinde bir indirim imkanı sağlar. Ancak sektöre girişi ise kolaylaştırır” dedi.

Eski ücretlerden belge alanların durumu ne olacak?

“Eski ücretlerden yetki belgesi alan firmaların durumu ne olacak”sorusunu yönelten Selçuk Uçar, “Aradaki fark iade edilecekmi ?” dedi.

17+1 araçların belgeye kayıt edilebilme imkanı doğru ama..

Yönetmelik değişiklinde olumlu düzenlemenin ise 17+1 koltuklu araçların D1 belgelerine kayıt edilme imkanının tanınması olduğunu belirten Selçuk Uçar, “Pandemi sürecinin nasıl gelişeceği, bununla birlikte kısıtlamaların devam edip etmeyeceği göz önüne alındığında 17+1 koltuklu araçların D1 belgesine kayıt imkanı verilmesi sektöre olumlu yansıyacaktır. Ancak bu noktada bu araçların belgede kullanılabilmesi için 7 ay süre verilmesini ise anlamak mümkün değildir. Firmalar pandemi nedeniyle çok düşük kapasite de çalışıyorlar. Bu araçların kayıt imkanı ile belgelere bu tür araçları kayıt edebilirler. Ancak siz ‘7 ay sonra bu araçları yetki belgesinden düşeceksiniz’ demek hukuka, akla ve mantığı aykırı bir durumdur. Bu düzenlemenin sürekli hale getirilmesi, kapasitenin daha verimli kullanılabilmesi anlamında sektöre önemli faydalar sağlayacaktır” dedi.

Yorumlar (1)
Mehmet eryilmaz 3 yıl önce
Fethiye seyahat olarak 17 +1 ve 19 1 araclara d1 belgesi verilmelidir işlerimz yarıdan fazla düsmüstür
banner117
15
açık
banner159