Yeni yönetmelikle engeller ortadan kalkıyor

banner113

TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım: “Yeni Yönetmelik, sektörümüzün son 15 yıldır yaşadığı belge kirliliğini ortadan kaldıracak, işleri pratikleştirecek, bürokrasiyi azaltacak” dedi.

banner114
GÜNDEM 01.05.2017, 11:48 01.05.2017, 15:19 Taşıma Dünyası
Yeni yönetmelikle engeller ortadan kalkıyor
Ulaştırma Bakanlığı’nın Karayolu Taşıma Yönetmelik Taslağı’na son şeklini vermek üzere yoğun çalışmalar yürüttüğünü belirten Yıldırım, “Yeni Yönetmelik, sektörümüzün son 15 yıldır yaşadığı belge kirliliğini ortadan kaldıracak, işleri pratikleştirecek, bürokrasiyi azaltacak” dedi.

Sektör mensupları 27 Nisan Perşembe günü Ulaştırma Bakanlığı’nda Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Saim İliçoğlu ve Yolcu Taşımacılığı Daire Başkanı Sayın Mahmut Gürses ile Karayolu Yönetmeliği Taslağı’na yönelik bir görüşme yaptı. 

Belge kirliliği son buluyor 
Bakanlıkta yapılan görüşmeye yönelik Taşıma Dünyası’na değerlendirmelerde bulunan Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, “Turizm ve tarifeli taşımacılık alanında D ve B belgeleri taslaktaki konumunu koruyor. Biz belgelerin birleşmesinde farklı bir yapı talep etmiştik, ancak Bakanlık bu şekilde uygun gördü. Özmal koltuk kapasiteleri aynı kalıyor. Özmal kiralık yapısı 1/3 şeklinde kalıyor. Sonuçta Yönetmelik her sorunumuzu çözecek bir yapı değil. Bizim kendi içimizde yapmamız gerekenler var. Genel olarak bakıldığında yeni Yönetmelik ulaşımın önündeki engelleri kaldırdı. Yeni Yönetmelik, son 15 senedir yaşadığımız belge kirliliğini ortadan kaldırıyor, işleri pratikleştiriyor, bürokrasiyi azaltıyor” dedi. 

Bakanlığa teşekkür 
Yıldırım, Bakanlıkla bu süreçte danışma kurulu gibi çalıştıkları belirterek, “ Sayın Saim İliçoğlu ve Sayın Mahmut Gürses’e bu süreçte bizlere verdikleri destekler için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.  Bu konuda Sayın Genel Müdür İliçoğlu ve Sayın Gürses gerekli hassasiyetleri gösterdiler. Sektörü çok yakından tanıyan Sayın Daire Başkanının çok büyük katkıları oldu. Yönetmeliğin, yeni haliyle sektörümüze hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159