Yollar ve Köprüler araç değil insan taşımalı

banner113

100.8 “Şehrin sesi’’, halkın sesi radyosuna 19 Eylül pazartesi günü saat 11.00-13.00 arası konuk olan TOF ve TOBB Karayolu Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, sunucu Seher Kılıç’ın sorularını yanıtladı.

banner114
GÜNDEM 24.09.2016, 13:19 24.09.2016, 13:31 Taşıma Dünyası
Yollar ve Köprüler araç değil insan taşımalı
100.8 “Şehrin sesi’’, halkın sesi radyosuna 19 Eylül pazartesi günü saat 11.00-13.00 arası konuk olan TOFED ve  TOBB Karayolu Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, sunucu Seher Kılıç’ın sorularını yanıtladı.

Sezonun ilk programına gazeteci Sadi Toygar ile katılan Başkan Mustafa Yıldırım, programın hayırlı olmasını temenni ederek, Radyo yönetimine ve sunucu Seher Kılıç’a başarılar diledi.

Sunucu Seher Kılıç, ilk programa katılan Başkan Mustafa Yıldırım ve gazeteci Sadi Toygar’a teşekkür ederek, “inşallah uğur getirir” dedi.

Türkiye karayolu ulaşım sorunları ile İstanbul toplu ulaşım ve trafik sorunlarının dile getirildiği radyo programına dinleyiciler de telefon ile yoğun ilgi gösterdi.
Karayolu ulaşım sorunlarını ve çözümleri konusunda büyük bilgi birikimleri olduğunu söyleyen TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, ulaşım alanındaki tecrübelerini aktardığı programda çözüm önerileri ile ilgi odağı oldu: “Boşaltılan askeri alanlar yeşil alan ve şehir meydanları olarak değerlendirilsin ve parklarda çocuklar ile sürücülerin de pratik yapma alanları olsun.” Yolların ve köprüler araç değil, insan taşımalı diyen Mustafa Yıldırım, İstanbul’da 1’inci ve 2’nci köprülerin şehirlerarası otobüslere açılması gerektiğini de savundu.

FSM Köprüsünün şehirlerarası otobüslere yasak olmasının adalete ve hukuka aykırı olduğunu söyleyen Yıldırım, UKOME tarafından alınan kararla; şehirlerarası otobüslere Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişin yasaklandığını, bu durumun sektörü zor durumda bıraktığını, ayrıca büyük dev bir sektörün UKOME’de temsil edilmediğini söyledi ve bu konuları hem İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’a ilettiklerini ve görüşme yaptıklarını belirtti. Sektörün büyük bir güç olduğunu, fakat devletin karayolunu kullanan özel sektöre destek vermediğini, hava ve deniz sektörünüyse desteklediğini söyledi. Trafikte bir ulaşım standardının olması gerektiğini söyleyen Yıldırım, yaptıkları girişimlerle şoförlerin eğitimli olarak Kaptan sınıfında algılanması gerektiğini, bunun için Afyon Üniversitesinde Kaptanlık Meslek Yüksekokulu kurduklarını söyledi. Başkan Yıldırım, “Otobüsün şoförü Kaptandır, Kaptan yoksa hayat yok. Kaptan yoksa uçak yok, tren yok. Otobüs olmasa uçaktan inersiniz havaalanında, trenden inersiniz istasyonda, vapurdan inersiniz limanda kalırsınız. Bütün yolculukların devamını sağlayan karayolu sektörüdür. Hayatı tamamlayan değerli kaptan arkadaşlarıma başarılar dilerim” dedi.

Bayrampaşa Otogarı’nın yerinde kalması gerektiğini düşündüklerini vurgulayan Yıldırım, “İstanbul, Türkiye otobüsçülüğünün merkezidir. Burası merkezi bir konumda ve ulaşım çok rahat sağlanıyor. Vatandaş, metro ve diğer ulaşım araçlarıyla rahat ulaşıyor. Yapı itibari ile de güzel bir proje, fakat yenilenmesi ile birlikte alt ve üst katların komple ıslah edilmesi lazım, İstanbul Otogarı için bundan daha iyi yer de olamaz” diye konuştu.

Dinleyicilerin de sorularını yanıtlayan Mustafa Yıldırım ve Sadi Toygar, programın çok verimli geçtiğini, bu tür programların eğitici ve öğretici olması anlamında sürekli gündemde tutulması gerektiğini vurguladılar.


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159