8 milyon yolcuya hizmet sunacak

banner113

Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın temel atma töreni yapıldı. Gerçekleştirilecek projeyle, binanın mevcut dış ve iç hat terminal binaları birleştirilip restore edilerek, yeni iç hatlar binası, yeni apron ve taksi yolu ile daha büyük ve modern bir dış hatlar terminal binasına dönüştürülecek. Projenin hayata geçirilmesiyle Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası 8 milyon yolcuya hizmet sunabilecek.

banner114
HAVAYOLU 21.11.2020, 16:59 Erkan YILMAZ
8 milyon yolcuya hizmet sunacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın, yüklenici firma TAV Havalimanları ve Sera Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sani Şener ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin ile davetliler katıldı. Törende konuşan

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin kabına sığmadığını vurgulayarak, “Kayseri kabına sığmayan büyük bir şehirdir. 3 büyük organize sanayisiyle, 1 serbest bölgesiyle, 4 üniversitesiyle adeta endüstrinin, ticaretin, bilimin merkezi olan bu şehir, makarr-ı ulema, makar-rı evliya olarak bilinen veliler ve âlimler şehridir. Bu proje, havalimanı olarak hizmet verecek ve bu güzel tesisleri ile gururumuz olacak çalışmadır” ifadelerini kullandı.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, “Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası temel atma töreni vesilesiyle buradayız. Son 18 yılda Kayseri’nin ulaşım ve iletişim alt yapısı için 6 milyar 346 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını, Kayseri’nin 2003 yılına kadar sadece 83 kilometre bölünmüş yolu olduğunu, 18 yılda 647 kilometreye çıkarıldığını vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol tarafından Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası temeli için ilk butona basıldı.








Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159