29.05.2017, 09:13

IPRU Türkiye’nin gururu olacak

IPRU’nun yapılacak genel kuruluna davet etmek için Başbakanlık Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin’den randevu istemiştik. Bu talebimize cevap gelince Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) heyeti olarak 23 Mayıs Salı günü Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı  Başkanlığı’nı  ziyaret ettik. Genel Başkan Fatih Tamay,  Başkan Yardımcıları Birol Özcan, Mustafa Yıldırım, Mehmet Erdoğan ve Genel Sekreter olarak ben yer aldım. Bu ziyarette TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin ile bir araya geldik. 

Ziyaretimizin amacı 
Bu ziyareti gerçekleştirmemizdeki amaçlarımızdan birisi IPRU olarak uluslararası alanda otobüsçülük mesleğini örgütlemeye çalışan bir model olmaktı. TİKA da Başbakanlığa bağlı bütün dünya ülkelerinde hayır işleri yapan, Osmanlı döneminden kalan tarihi eserlerin restorasyonunu yapan, bazı ülkelerde yardım yapan, eğitim, sağlık, kültür çalışmalarına katkıda bulunan, uluslararası alanda yardımlaşma ve dayanışmanın örgütlendiği bir kurum. IPRU’da 20 ülkede örgütlü. 

TIKA ile büyüyen IPRU 
Üye sayısını artırmak amacıyla TIKA’nın örgütlü olduğu ülkelerde ticari ateşeliklerde, oradaki büyükelçilerde, kendilerinin oluşturduğu şubeler vasıtası ile otobüsçülere ve otobüs örgütlerine ulaşmak için beraber çalışma önerisi yaptık. Memnuniyete karşıladılar, daha önce gönderdiğimiz IPRU’ya ait dökümanları incelemişler. 

TİKA’dan teklif 
TİKA, bu yıl Ekim ayında yapılacak genel kurulumuzu Ankara’da TİKA, Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlığın kordinasyonunda yapılması, otobüsçülerle ilgili bakanlıkların Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre Bakanlığı özellikle Ekonomi Bakanlığı’nın katılacağı, örgütlü olduğumuz ülkelerin ulaştırma bakanları ve üst düzey bürokratlarının katılacağı iki günlük bir etkinliğe dönüştürmeyi teklif etti. Birinci gün konuşmalar, ikinci gün genel kurulun yapılacağı bir foruma dönüştürmeyi önerdiler. Biz de, uluslararası alanda kabul görecek bir eğitim çalışmasının yapılması ve sektör mensupları kaptanın, host/hosteslerin bu eğitimlerden geçirilmesi, kaptanların sürüş konusunda eğitimlerinin artırılması için bir pist alanı yapılması ile ikinci el otobüslerin uluslararası alanda satışı ve teşhirine yönelik yılda bir kez düzenlenmesi amacıyla fuar çalışmaları yapılması teklifimizi sunduk. Bu teklifimizi de memnuniyetle karşıladılar ve prensip olarak işbirliği yapabileceklerini söylediler.

IPRU tanınıyor 
Biz kendimizi TİKA’ya tanıtmak isterken,TIKA meğerse bizi bayağı bir incelemiş, bizi çok iyi tanıdıklarını gördük. TİKA yönetiminde çok ciddi çalışmalar yürüten insanlar var. Sayın Birol Çetin’i iftar yemeğimize de davet ettik. Önümüzdeki hafta bir kez daha görüşeceğiz. IPRU’nun gerekliliğini Türkiye’deki derneklere ve kamu kuruluşlarına yavaş yavaş izah etmiş oluyoruz. IPRU’nun bir ihtiyaç olduğunu ve ne kadar doğru bir yapılanma olduğunu ve bunun için çaba sarfettiğimizin bilinmesini istiyoruz. IPRU’nunTürkiye’nin gurur duyacağı bir kuruluş olacağına inanıyoruz. Herkesi IPRU’yu desteklemeye davet ediyoruz. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159