UND Sürücü İstihdam Kılavuzu hazırladı

banner113

Uluslararası Nakliyeciler Derneği “Sürücü İstihdam Kılavuzunu” Kamuoyuyla Paylaştı

banner114
İŞLETME / İK 05.06.2014, 14:47 05.06.2014, 15:59 Taşıma Dünyası
UND Sürücü İstihdam Kılavuzu hazırladı
CANER ÖZCAN

Dernek üyesi birçok firmanın avukatları ve insan kaynakları yöneticileri tarafından sektör barışına hizmet edebilmek ve sürücü istihdamı konusunda yasal gereklilikleri karşılayabilmek ve sektördeki taşıma hukuku alanına giren konulara çözüm bulunabilmek amacıyla kurulan UND Taşıma Hukuku Çalışma Grubu,  Sürücü İstihdam Kılavuzu’nu taşımacılık sektörüne armağan etti.

“Sürücünün özlük dosyası nasıl olmalıdır?” sorusuna dair tüm bilgi ve dokümanı kapsayacak nitelikte bir belge olan  Sürücü İstihdam Kılavuzu sürücü iş sözleşmesinden, iş güvenliği ve sağlığı talimatına kadar birçok önemli konuyu kapsıyor. Sürücülerin hakları kadar işverenin de haklarını koruyan bir protokol olma özelliğini taşıyan Sürücü İstihdam Kılavuzu sektörde faaliyet gösteren taşımacıların sürücü istihdamı konusunda yasal gereklilikleri karşılayabilmesi amacıyla tasarlandı.

Düzenlenen basın toplantısında sektör temsilcilerine konuşan UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener: 

“Sektörümüzdeki çalışma barışına zarar veren her türlü hukuki girişim kişisel menfaatlerden öteye gitmemekte aksine hem sektörümüz paydaşlarını hem de ülkemiz hedeflerini sekteye uğratmaktadır. Sürücü İstihdam Kılavuzu, sektörümüzdeki çalışma barışına katkı sağlanabilmesi, faaliyet gösteren taşımacılarımızın sürücü istihdamı konusunda yasal gereklilikleri karşılayabilmesi amacıyla Derneğimiz Taşıma Hukuku Çalışma Grubu tarafından hazırlanmıştır.” diyerek Sürücü İstihdam Kılavuzu’na olan inancını yeniledi. Ayrıca, “Mevzuat kapsamında taşımacılarımızı yönlendirebilmek amacıyla hazırlanan ve çalışma barışına büyük katkı sağlayacak Sürücü İstihdam Kılavuzunu üyelerimiz ile paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz”, diyerek kılavuzun taşımacılık sektörüne olan katkısını dile getirdi ve UND Taşıma Hukuku Çalışma Grubuna ve çalışmalarına katkıda bulunan Omsan Lojistik, Alışan Ulus. Taş. , Horoz Lojistik, Hilal Trans, Ekol lojistik, Servicexpress Nak. , Baynak Ulus. Nak. , Barsan Glo. Loj. , GAT lojistik, Türker Nakliyat, Mars Loj. , Netlog Loj. Grupaj Ser. , Transer Ulus. Taş. , Sertrans Ulus. Taş. ,  TLS Lojistik, ENCO Taş. , Ulusoy Loj. , Turksped Mil. Nak. , Eyüp Nak. , Balnak Nak. , Borusan Loj. Hiz. , Best Nakliyat, Ege Hukuk, Borbay Hukuk, NDD HUKUK, Aral Hukuk, Arıkan Hukuk, Bayram & Bayram Hukuk Bürosu, İstanbul Barosuna ve desteklerini esirgemeyen diğer tüm UND üyesi firmalara teşekkürlerini iletti. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159