19.02.2021, 18:46

İstanbul Ulaşım Platformu hayırlı olsun

TOFED ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlığı olarak ayrı ayrı, daha sonra da ortak müracaatlar ile karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün sorunları ile diğer ulaşım alanında gerek yük gerekse yolcu taşımacılığı paydaşları ile uyum içerisinde çözüm sağlayabilmek adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir istişare kurulu kurulmasını talep etmiştik. 

Bu kurulda sektördeki meslek örgütleri, ihtisas dernekleri ile Büyükşehir Belediyesinin bu alandaki ulaşım alanıyla ilgilenen tüm birimlerinin yer almasını istedik. Büyükşehir Belediyesi, daha önce farklı bir yapıda, bizi de içine alan bir ulaşım platformu kurulmasına yönelik bir çalışma yapmış. Bu platformun kuruluşu gerçekleşti. Önce koordinasyon kurulu oluşturuldu. İlk toplantı da 11 Şubat 2021 Perşembe günü online ortamda yapıldı. 

Türkiye Otobüsçüler Konseyi

Bu toplantı öncesinde TOFED ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlığı, oradaki sivil toplum örgütü ve firmaların katılımıyla Türkiye Otobüsçüler Danışma Kurulu’nu oluşturduk. Konsey, İstanbul’daki otogarlar, cep terminalleri, sektöre yönelik çıkartılacak yasa, yönetmelik noktasında sektörün dağınık bir yapıda hareket etmesi yerine ortak bir şekilde hareket edilmesi amacıyla kuruldu. Bu kurulun adını geçen hafta değiştirdik ve Türkiye Otobüsçüler Konseyi yaptık. 

TOBB Sektör Meclisi Başkanı Sayın Mustafa Yıldırım aktif çalışmalar yapıyor. Bazen sektör meclisi başkanı olarak girişimlerde bulunuyor. Bu girişimler yapılırken bunlar TOF girişimi olarak lanse ediliyor bilerek veya bilmeyerek. Bazen aynı konularda TOFED de girişimlerde bulunuyor. Bu müracaatlar bazen birbiri ile uyumlu olabiliyor bazen de çelişiyor. Bunları önlemek adına, TOBB Sektör Meclisi Başkanı ve TOFED Başkanından birinin imzasını taşımayan bir girişimin sektörün girişimi olmadığı konusunda uzlaştık. Bu konseyde 40 büyük firma yer alıyor. Bu oluşumu İBB’ye de bildirdik. İBB’nin platformun koordinasyon toplantısına da Türkiye Otobüsçüler Konseyi adına katıldık. Bu platformda yolun tüm paydaşları var. Toplantıda katılımcıları görünce kendi adıma mutlu oldum. Bu platformda IPRU’nun da yer alması noktasında talebimiz oldu, değerlendiriliyor. İlk toplantı tanışma ve değerlendirme toplantısı oldu. 

Platformdan beklentimiz

Bu platformdan beklentimiz şehirlerarası ve uluslararası tarifeli, tarifesiz yolcu taşımacılığının sorunlarını aktararak İBB nezdinde çözüm bulunmasını sağlamak. Toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Orhan Demir ve Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan katılımcıların taleplerini dinledi. Bu platformun hayata geçmesi, çalışmalarda, hem İBB’yi rahatlatacak hem de bizi. Bu platform ile sağlanacak en ufak başarı Türkiye’deki tüm yerel yönetimlere örnek teşkil edecek. Ben platformun çok başarılı olacağına inanıyorum. Kamunun, meslek örgütlerinin ve tarafların katılımı ile ortak akıl çerçevesinde alınacak kararlar çok önemli katkılar sağlayacaktır. İstanbul Ulaşım Platformu hayırlı olsun. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159