364 otobüs 25 Haziran’da hizmete giriyor

banner113

İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüs filosunun 3'te birini yeniledi. Ülke genelinde tek seferde en büyük alıma imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi 570 milyon lira yatırımla 160'ı körüklü, 204'ü solo 364 otobüs satın aldı. İzmir ulaşımına güç katmak için satın alınan otobüsler, 25 Haziran Cuma günü törenle hizmete giriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi son iki yılda toplam 674 milyon liralık yatırım yaparak 4'ü engelli yurttaşların kullanacağı şekilde tasarlanan 451 otobüsü filosuna dahil etti.

banner114
364 otobüs 25 Haziran’da hizmete giriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı 364 yeni otobüs, Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi 25 Haziran Cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı törenle hizmete girecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İki yıldır tohumlarını attığımız projeler meyvelerini vermeye başladı” dedi.

Otobüsleri alırken kazanç 242 milyon TL oldu

Kamu kaynakları verimli kullanılarak, çevreye duyarlı motor altyapısına sahip, engelli kullanımına elverişli, bisiklet taşıma aparatı ve USB portları bulunan otobüslerle kent içi ulaşım daha konforlu ve güvenli hale geliyor. Devlet Malzeme Ofisi'nden alınması durumunda peşin olarak 762 milyon liraya alınacak bu otobüslerin ücreti, borç ve vade farkı olmaksızın 5 yıl eşit taksitlerle ödenecek. Yüzde 18’lik KDV istisnası da dahil edildiğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, otobüsleri alırkenki kazancı yaklaşık 242 milyon TL oldu. Ayrıca sözleşme kapsamında beş yıl boyunca yedek parça ve bakım-onarım hizmeti de ücretsiz alınacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 944 milyon liralık yatırımla kente kazandırdığı 3 tesis ve 364 otobüsün hizmete alımı için geri sayım başladı. Tamamlanan Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi, Havuz İzmir, İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi ile İzmir ulaşımına güç katmak için satın alınan otobüsler, 25 Haziran Cuma günü törenle hizmete giriyor. Açılışlar Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlutarafından yapılacak.Kılıçdaroğlu aynı gün ülke genelinde tek kalemde yapılan en büyük otobüs ihalesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 364 yeni otobüsün hizmete alım törenine de katılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu gururun tüm İzmir’in olduğunu söyleyerek, “İki yıldır tohumlarını attığımız projeler meyvelerini vermeye başladı. Cuma günü dört büyük yatırımımızı Genel Başkanımızın katılımıyla hizmete alacağız. İzmir’e hizmet ediyoruz, İzmir’e hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Açılış maratonu

Kılıçdaroğlu sabah 10.30'daÖdemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nin açılışını yapacak. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 13.00'da Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda yer alan Havuz İzmir'in açılış törenine katılacak. Açılış maratonunun bir sonraki adımı ise Sasalı’dakiİzmir Tarımı Geliştirme Merkezi olacak. 14.30’daki açılışın ardından saat 16.00’da Fuar İzmir'de 364 yeni otobüsün hizmete alınması töreni düzenlenecek.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159