Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni ilçe terminali yapımına başladı

banner113

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te hem trafik yoğunluğunu azaltacak hem de vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracak projeleri birer birer hayata geçiriyor. Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Gazi Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (FSM) No: 5/1 Yenimahalle adresinde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait arazide yeni ilçe terminalinin yapımı için ilk kazmayı vurdu.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 05.11.2021, 17:49 05.11.2021, 18:04 Erkan YILMAZ
Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni ilçe terminali yapımına başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te hem trafik yoğunluğunu azaltmak hem de vatandaşların çevre ilçelere ulaşımını kolaylaştırmak için yeni ilçe terminali inşa ediyor. Yapım ihalesine Eylül ayında çıkılan modern ilçe terminalinin yapımı için ilk kazma Gazi Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (FSM) No:5/1 Yenimahalle adresinde vuruldu.

İlçe otobüslerini tek merkezde toplayarak hem kentin trafik akışını rahatlatmayı hem de vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, yeni ilçe terminalinin inşasına başladı. Yeni terminal binasının 80 araç kapasiteli olduğunu, Ankara’nın tüm ilçelerine yolcu taşıyacak otobüs sürücülerinin ve vatandaşların tüm ihtiyaçlarının düşünüldüğünü belirten Kent Estetiği Daire Başkanlığı Mimarlarından Veli Koçak, şu bilgileri verdi: “Şeffaflık ilkesi gereğince canlı yayınlanan ilçe terminali yapım ihalesi yüzde 17 kırımla 4 milyon 477 bin TL’ye sonuçlandı. İşin yapım süresi 250 gün olmasına rağmen inşaatı çok daha kısa sürede tamamlayıp yeni ilçe terminalini hizmete açmayı planlıyoruz.”

11 bin 36 metrekarelik alanda hizmet verecek

Ulaşım projeleriyle vatandaşların hayatını kolaylaştıran Büyükşehir Belediyesi, toplam 11 bin 36 metrekarelik alan üzerine yapılacak ilçe terminal binası 4 katlı inşa edilecek. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait arazide hizmet verecek olan terminalin içerisinde; otobüs kaptanları için dinlenme odaları, lojistik odaları, bebek bakım odaları, kafeterya ve mutfak gibi modern ve konforlu alanlar da yer alacak.

Yorumlar (3)
gökhan 2 yıl önce
elinize saglık astıden bınmek uzun zaman alıyordu.Bir rıcamız daha olacak lütfen otobüsleride değiştiriniz eski otobüsler hep ilçelere giden
Mustafa Ankarali 2 yıl önce
Eski etlik garajı olsa daha iyi olurdu. Ama burası da olur. Her ilçe başka yerden kalkıyordu millet nerden binecegini bilemez durumdaydı şimdi buraya gelip hangi ilçeye gidecekse gider özellikle ankara dışından gelenlere büyük kolaylık olmuş.
Bülent 2 yıl önce
Buraya terminal binası mı yapılır? Vizyonumuz misyonumuz bu kadar mı? Burası Ankara'nın yoğun olarak sorunsuz işleyen ana arterlerinden biri. Buraya yapılacak herhangi bir terminal binası ve benzeri tesis buradaki trafiğin altüst olmasına sebep olur. Siz insanın aklıyla alay mı ediyorsunuz?
banner117
15
açık
banner159