Buca Metrosu’nu tamamen kendi gücümüzle yapacağız.

banner113

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Buca Metrosu’na başlıyoruz. Bu dev projeyi tamamen kendi gücümüzle yapacağız. 1 milyar 70 milyon Euro’luk bir yatırım. Diğer kentlerdeki metro ağlarının hangi kaynak ve bütçeyle yapıldığına bakarsanız şöyle bir tabloyla karşılaşacaksınız: İzmir’de merkezi hükümetin bir metre döşediği ray yok. Tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapılmıştır. Türkiye’de de başka böyle bir kent yok” dedi.

banner114
Buca Metrosu’nu tamamen kendi gücümüzle yapacağız.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, farklı liselerden 40’tan fazla öğrencinin bir Naraya gelerek oluşturduğu “Artık Biz Soralım” platformunun yayınında gençlerin sorularını yanıtladı. Kente ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapan Başkan Soyer, gençlere siyasete yakın durmaları tavsiyesinde bulundu. “Tunç Soyer kimdir?” sorusunun ardından belediye başkanı olmasının ardında yatan en önemli sebebi açıklayan Soyer, “Bu güzel coğrafyada ‘başka bir hayatın mümkün’ olduğuna inandığım için ve bunu gerekleştirmek için belediye başkanlığı yapıyorum. Bu memleketi, bu memleketin tarihini, kültürünü, coğrafyasını, iklimini ve insanlarını çok seviyorum” dedi.

Hükümetin desteği olsa da olmasa da yolumuza devam edeceğiz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali gücünü aşan projelerde merkezi hükümetle belediye arasındaki sürecin nasıl işlediği yönündeki soruya İngilizler’in “bir işi yapmanın bir yapmamanın bin sebebi vardır” sözüyle yanıt veren Başkan Soyer, ‘Para bulamadık, borç vermediler, bizi dışladılar’ gibi bin tane mazeret bulunabilir. Ama biz iş yapmak mecburiyetindeyiz. Kaynak yaratmak durumundayız. Biz o kaynağı yaratıyoruz. İzmir’in geçmişten gelen güçlü bir bütçe yapısı var. Bunu koruyarak ileriye taşımaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki günlerde İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’na başlıyoruz. Bu dev projeyi tamamen kendi gücümüzle yapacağız. 1 milyar 70 milyon Euro’luk bir yatırım. Diğer kentlerdeki metro ağlarının hangi kaynak ve bütçeyle yapıldığına bakarsanız şöyle bir tabloyla karşılaşacaksınız: İzmir’de merkezi hükümetin bir metre döşediği ray yok. Tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapılmıştır. Türkiye’de de başka böyle bir kent yok. 441 milyon liralık yatırımla Çiğli tramvayının yapımına başladık. Pandemiye rağmen Narlıdere Metrosu yapımı hızla sürüyor. 2021 yılı bütçesinin yüzde 42’sini yatırıma ayıran tek belediyeyiz. Türkiye’de hiçbir belediye bütçesinden bu kadar büyük bir payı yatırım için ayırmadı. İzmir’e yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hükümetin desteği olsa da olmasa biz o kaynağı yaratıp yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159