Dikimevi-Natoyolu Metro proje ihalesini İBB şirketi Metro İstanbul aldı

banner113

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Şu anda metronun proje ihalesini yaptık. Haziran ayında bitmesi planlanıyor. İstanbul Büyükşehir’in firması aldı fakat daha öne çekmeye çalışıyoruz. Çünkü Haziran ayına kadar uzarsa ayrıca ihalesi filan derken iş daha çok uzayacak.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 13.01.2021, 01:42 13.01.2021, 01:46 Erkan YILMAZ
Dikimevi-Natoyolu Metro proje ihalesini İBB şirketi Metro İstanbul aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. Dikimevi-Natoyolu Metro projesi hakkında da kamuoyuna açıklamalarda bulunan Başkan Yavaş, bu yöndeki bir soru önergesine de, “Şu anda metronun proje ihalesini yaptık. Haziran ayında bitmesi planlanıyor. İstanbul Büyükşehir’in firması aldı fakat daha öne çekmeye çalışıyoruz. Çünkü Haziran ayına kadar uzarsa ayrıca ihalesi filan derken iş daha çok uzayacak. Proje ihalesi yapıldı ancak ÇED raporu alınması gerekiyor. Bir sürü mevzuat var ama günü gününe yapmaya çalışıyoruz. Bizim dönemimizde yetişmesini istiyoruz. Yetişmeyebilir denince bu mevzuat nedeniyle yetişmeyince en azından 2. etap halinde yapılmasına karar verdik. 8 kilometre civarındaki metronun önce 4 istasyon, daha sonra da diğer istasyonlarının açılması şeklinde ve en azından görev dönemimizde yapılması için çalışmalarımız devam ediyor” sözleriyle yanıt verdi.

Metro çalışmalarının ulaşım ana planı içinde yapıldığını hatırlatan Başkan Yavaş, “Bizden önceki dönemde bütün metrolar Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmiş. Bize izin verilen tek Metro, Mamak Metrosu. Kızılay’dan veya Kuğulu’dan başlayıp Karapürçek’e kadar gidecek bir raylı sistem çalışması şu anda yapılıyor. Etlik’teki Şehir Hastanesi bittiği zaman, şu anda zaten Etlik tarafından trafik açılamadığı için en azından Şehir Hastanelerinden ANKAMALL önüne kadar havadan raylı sistem proje çalışmalarımız da devam ediyor.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159