EGO’nun onayını almadan ANKARAKART satış bedeline zam yapıldı

banner113

Toplu taşıma araçlarının elektronik ücret toplama işlemlerini yürüten E-Kent firması, EGO Genel Müdürlüğü onayını alınmadan ANKARAKART satış bedelini 7 TL’den 8 lira 50 kuruşa yükseldi.

banner114
EGO’nun onayını almadan ANKARAKART satış bedeline zam yapıldı

Toplu taşıma araçlarının elektronik ücret toplama işlemlerini yürüten E-Kent firması, EGO Genel Müdürlüğü onayını alınmadan ANKARAKART satış bedelini 7 TL’den 8 lira 50 kuruşa yükseldi. EGO Genel Müdürlüğü ANKARAKART zammı ile ilgili bir açıklama yaptı: Firma, Genel Müdürlüğü ile Mart 2013 yılında yaptığı Elektronik Ücret Toplama sözleşmesine istinaden, izin almadan tek taraflı olarak bu artışı gerçekleştirmiştir. E-Kent Firması bu yıl içerisinde, sözleşmenin ilgili maddesini ve yıllık ÜFE artış oranını gerekçe göstererek ANKARAKART satış bedelinin artırılmasını Genel Müdürlüğü’nden talep etmiştir.

Yapılan değerlendirmede, hem geride kalan yedi yıllık süreçte yapılan zam oranları (2014 yılında ANKARAKART satış bedeli 5 TL iken daha sonraki yıllarda önce 5 lira 50 kuruşa sonra 6 TL’ye ve 2019 yılında ise 7 TL’ye çıkartılmıştır) hem de talep edilen zam oranının dengesizliği ayrıca pandemi süreci nedeniyle vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik sıkıntılar da dikkate alınarak artış talepleri kabul edilmemiştir. EGO Genel Müdürlüğü olarak E-Kent firmasınca ANKARAKART satış bedeline yapılan zam kararına onay vermediğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla duyuruyoruz.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159