Kayseri’de ulaşımla ilgili yeni kararlar açıklandı

banner113

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimler sırasında ulaşımla ilgili yeni kararları açıkladı.“Ayakta yolcu almayarak Türkiye’de bir ilke imza attık ve pandemi mücadelesine çok büyük katkı sağladık” diyen Başkan Büyükkılıç, yüz yüze eğitimin başlayacak olmasını da dikkate alarak, raylı sistemde kapasitenin yüzde 40’ı, otobüslerde ise yüzde 25’i kadar ayakta yolcu alınabileceğini belirtti.

banner114
Kayseri’de ulaşımla ilgili yeni kararlar açıklandı
Maske, Mesafe ve Temizlik denetimlerini uyum içerisinde başından beri takip eden ve esnaf ve vatandaşlara gerekli tüm bilgilendirmeleri yapan Vali Şehmus Günaydın ve Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, salgın denetimleri kapsamında bu kez de Millet Caddesi, Kiçikapı Mahallesi ve Düvenönü’ndeki vatandaşlarla görüştü. Esnaf ve vatandaşları özellikle maske ve sosyal mesafe konusunda uyaran Vali Günaydın ile Başkan Büyükkılıç, pandemi süresince alınan tedbirlerin çok önemli olduğunu kaydettiler. Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, Kayseri’de pandemi ile mücadelede de uyumlu bir çalışma sergilendiğini belirterek, uyum kültürünün olumlu sonuçlarının rakamlara yansıdığını ve Kayseri’nin vaka sayıları konusunda toparlanma yaşadığını ifade etti.


Başkan Büyükkılıç, ulaşımla ilgili yeni kararları açıkladığı konuşmasında şu bilgileri verdi:
“Kayserimiz toparlandı. İyi bir noktaya geldi ama tedbirlerimizi sürdürmemiz lazım. Gerekli duyarlılığı göstermemiz lazım. Biz şehrimizi seviyoruz. İnsanımızı seviyoruz. Ülkemizi seviyoruz. Alınan önlemler tabi ki bu şehirde yaşayan kardeşlerimizin huzurlu, sağlıklı geleceği için. Kayserili hemşehrilerimiz de bize gereken desteği veriyor. Kurallara uyuyor. Kendilerine biz teşekkür ediyoruz. Elbette ulaşım konusunda Türkiye’de bir ilke imza attık. Ayakta yolcu almama sürecini bir ay sürdürmek suretiyle bu konularla ilgili en büyük katkıyı sağlamış olduk. Tabi yüz yüze eğitim başlıyor olması, ister istemez ulaşımda rakamları yukarıya çıkaracak. 1 aylık sürenin dolması sonrasında konuyu yeniden gündemimize aldık. Pazartesi’den itibaren yüz yüze eğitimin başlamasını göz önüne alarak, Sayın Valimizle değerlendirmelerde bulunduk. Sağ olsun bizlere her zaman yardımcı oluyor. Yüz yüze eğitimde sabah 10.00 ile 16.00 arası eğitimin verilmesi yönünde kendileri bize yardımcı oldu. Tramvaylarımızdaki ortadaki boşluk bir miktar daha otobüslere göre fazla olduğu için biz ayaktaki yolcu hakkını yüzde ellisi diye önerdik ama pazarlık sonucu yüzde kırka karar verildi. Bu yüzde 40’ı kullanacağımız anlamına gelmez. Maksimum yüzde kırka kadar anlamına gelir. Otobüsler konusunda da yüzde 30 önerdik ancak yüzde 25 olarak karar verildi. İlla bunu kullanacağımız anlamını çıkarmayalım. Şayet ayakta yolcu almayı gerektirirse bu kapasiteyi aşmayacak. Vatandaşlarımızın otobüs ya da tramvaya binememe yönünden mağduriyetini gidermek amacıyla bir önlem. Böyle değerlendirmek lazım. Gerekiyorsa biz her türlü fedakârlığı yine yaparız. Ama bir gerçeği göz ardı etmemek lazım. Bunun için yapılması gereken gereksiz yere evlerimizden çıkmayalım. Gereksiz yere kalabalıklara girmeyelim. Bu işin şakası yok. Duyarlılık gösterelim. Bu çalışmalarımıza destek veren hemşehrilerimize tekrardan teşekkür ediyoruz” dedi.
Vali Şehmus Günaydın ise, ulaşım konusunda Büyükşehir Belediyesi ile Başkan Büyükkılıç’ın kararlılıkla “Ayakta yolcu almama” konusuna destek verdiğini ve bu durumun pandemi ile mücadelede çok katkı sağladığını ifade etti.
Vali Günaydın, “Ülkemizin tüm vilayetlerinde olduğu gibi Kayserimizde de virüs denetimlerini gerçekleştireceğiz. Haberli denetimin amacı vatandaşlarımızın virüsle mücadeledeki hassasiyetini korumak. Farkındalığı üst seviyelere çıkarmak, vatandaşlarımızı duyarlı olmaya devam etmek” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159