Keçiören’in trafik çilesi bitecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehir trafiğini rahatlatacak yeni ulaşım projelerini Başkentlilerle buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Fatih Köprüsü’nü yeniden inşa edeceklerini belirterek, “Gidiş-geliş 4 şeritlik köprüyü 8 şeride çıkarıp kronikleşmiş trafik çilesini bitireceğiz” dedi. Kentin birçok noktasında hayata geçirdiği projelerle güvenli sürüş sağlamayı da amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yenileme çalışması için 2021 yılı içerisinde yapım ihalesine çıkacak.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 29.03.2021, 17:56 31.03.2021, 12:01 Erkan YILMAZ
Keçiören’in trafik çilesi bitecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde artan nüfus ve araç sayısı nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak ve sürüş güvenliği sağlamak için yeni ulaşım projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Ulaşımda gelecek vizyonuyla hareket geden Büyükşehir Belediyesi şimdi de Keçiören ilçesinde yer alan ve yıllardır trafik yoğunluğunun yaşandığı Fatih Köprüsü’nde şerit sayısını artırarak yenileme çalışmalarına başlayacak. Başkentlilere ilk duyuruyu sosyal medya hesapları üzerinden yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Keçiören Fatih Köprüsü’nü yeniden inşa etmek için harekete geçiyoruz. Gidiş-geliş 4 şeritlik köprüyü, 8 şeride çıkarıp kronikleşmiş trafik çilesini bitireceğiz. Bu yıl ihalesine çıkacağımız projemiz sayesinde Keçiören trafiği seneler sonra nefes alacak” dedi.

Yeni Fatih Köprüsü 8 şeritten oluşacak

2 gidiş-2 geliş olarak hizmet veren Fatih Köprüsü, aşamalı olarak yıkılarak 4 gidiş-4 geliş olmak üzere toplam 8 şeritten oluşacak.900 metre uzunluğunda ve 19 açıklığa sahip olması planlanan ve yeniden inşa edilecek Fatih Köprüsü sayesinde hem oluşan yığılmaların önüne geçilecek hem de geçişler daha güvenli hale gelecek.

Yapılan muayene verilerine göre zaman içinde köprüde meydana gelen hasarlar ve yapısal ömrünün azalması nedeniyle Fatih Köprüsü’nü yenileme kararı alan Büyükşehir Belediyesi, yenileme çalışmalarıyla köprünün ömrünü uzatarak daha konforlu sürüş sağlayacak.

Keçiören istikameti başta olmak üzere Samsun-Konya Yolu güzergâhları ile Dışkapı-Kazım Karabekir Caddesi yönünde yapılacak yol düzenlemeleri sayesinde trafik akışı kesintisiz hale getirilecek.

Sanatoryum Caddesi güzergâhından gelen araçların 135 metre uzunluğunda ve 2 şeritli ilave bir köprü ile Fatih Köprüsü’ne geçiş yapmaları sağlanarak bu sayede Basın Caddesi’nden gelen trafik ile oluşan yığılmaların da önüne geçilecek.

Sanatoryum Kavşağında yapılacak düzenleme ile ayrıca çapı 70 metre olan bir dönel kavşak oluşturulacak ve böylece sürücüler daha kolay ulaşım imkanına kavuşacak.

Fen İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilecek yenileme çalışmaları kapsamında Keçiören ilçesinin giriş ve çıkış güzergâhındaki trafik yoğunluğunu azaltacak proje için 2021 yılı içerisinde yapım ihalesine çıkılması planlanıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159