Konya’nın toplu ulaşımda HES Kodu Dönemi başlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge kapsamında toplu ulaşımda kullanılan Elkart ile HES sisteminin entegrasyonu çalışmalarında sona geldi.

banner114
Konya’nın toplu ulaşımda HES Kodu Dönemi başlıyor

Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvayları kullanan vatandaşların Elkartlarına “hes.konya.bel.tr” adresi üzerinden HES kodu tanımlaması yapmaları gerekiyor. HES uygulaması ile Elkart entegrasyonu sağlandıktan sonra Kovid-19 tanısı konulan ya da temaslı durumunda olanların Elkartları izolasyon süresi boyunca askıya alınacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşların Elkartlarını Hayat Eve Sığar (HES) kodlarıyla eşleştirmeleri gerekiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan “Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması” başlıklı genelge uyarınca Konya’da toplu ulaşımda kullanılan Elkart Sisteminin Sağlık Bakanlığı’nın hizmete sunduğu HES Sistemine entegre edilmesi çalışmalarında sona gelindi.

ELKART VE HES Sistemi birbirine bağlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, genelge kapsamında Elkart ve HES sistemlerinin entegrasyonunu sağlamak için yürüttüğü teknik çalışmaları tamamladı. Çalışmaların bir parçası olarak Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvayları kullanan tüm vatandaşların Elkartlarını HES kodları ile eşleştirmesi gerekiyor.

HES.KONYA.BEL.TR adresinden kayıt yapılabilir

Vatandaşların kendi adlarına kaydedilmiş (kişiselleştirilmiş) Elkartlar için hes.konya.bel.tr adresi üzerinden HES kodlarını sisteme kaydetmeleri gerekiyor. Bununla birlikte isme özel Elkartı olmayan ve bayilerden aldıkları isimsiz kartları kullanan vatandaşların ise bu kartları yine aynı adres üzerinden kendi bilgileri ile kaydetmeleri ve HES kodlarını girmeleri gerekiyor.

ELKARTLAR izolasyon döneminde askıya alınacak

Sağlık Bakanlığı’nın HES uygulaması ile Elkart entegrasyonu sağlandıktan sonra Kovid-19 tanısı konulan ya da temaslı durumunda olan vatandaşların kişiselleştirilmiş Elkartları izolasyon süresi boyunca askıya alınacak. Elkartları askıya alınan vatandaşların bu süre zarfında toplu ulaşım aracına binmek istemesi durumunda ilgili kurumlara haber verilecek. Yürütülen çalışma ile Kovid-19 tanısı konulan ya da temaslı durumda olan kişilerin izolasyon kurallarına uyması konusunda destek sağlanması hedefleniyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159