Mersin Büyükşehir Belediyesi 100 adet CNG’li otobüs daha alacak

banner113

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, IBRD’den bulunan 7 milyonu hibeli kredi ile 100 yeni CNG’li otobüs alarak araç filosunu genişleteceklerini söyledi. Başkan Seçer, otobüs alımının 15 Kasım’da ön yeterlilik, 31 Aralık’ta da kesin ihalesinin yapılacağını belirtti.

banner114
Mersin Büyükşehir Belediyesi 100 adet CNG’li otobüs daha alacak

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı 1. Birleşim Toplantısı’nda 265 milyon liralık borçlanma talebinin nedenlerini bir kez daha Meclis üyeleriyle paylaştı. Göreve geldikleri günden bu yana sosyal hizmetlerden eğitime, ulaşımdan yol yapımına, tarımdan sağlığa kadar Mersin’in 13 ilçesinde eşit ve adil bir biçimde sürdürülen hizmetleri kamuoyuyla paylaşan Başkan Seçer’in borçlanma talebi bir kez daha Cumhur İttifakı’na mensup Meclis üyeleri tarafından reddedildi.

“Daha tasarruflu bir toplu taşıma filosuna kavuşmuş olacağız”

150 milyon 977 bin liraya toplam 87 yeni CNG’li otobüs aldıklarını anımsatan Başkan Seçer, bunun 73’ünün teslim alındığını ve bu ay sonu itibariyle iş artışından kaynaklı 14 yeni aracı daha teslim alıp hizmete sunacaklarını kaydetti. Geçtiğimiz hafta yapılan dizel yakıtlı otobüs alımı ihalesi hakkında da konuşan Başkan Seçer, bu ihalenin 86 milyon 161 bin 712 liraya mal olacağını ve araçların 9 metrelik solo araçlardan oluşacağını aktardı. Seçer, “Bunun 30’u Tarsus, 26’sı kırsal mahalleler için. Bizim şu anda araçlarımızın ortalama yaşı 14 ile 21 arasında değişiyor. Oysa dünya literatürlerinde toplu taşıma araçlarının kullanım ömrü 10 yıl olarak kabul ediliyor. Bizim eski araçlarımız 100 kilometrelik bir yol mesafesinde 44 litre yakıt tüketiyorlar. Şimdi bu yeni alacağımız araçlarla biz artık 100 kilometrelik bir güzergahta 26 litre yakıt kullanarak daha tasarruflu bir toplu taşıma filosuna kavuşmuş olacağız” diye konuştu.Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, IBRD’den bulunan 7 milyonu hibeli kredi ile 100 yeni CNG’li otobüs alarak araç filosunu genişleteceklerini söyledi. Başkan Seçer, otobüs alımının 15 Kasım’da ön yeterlilik, 31 Aralık’ta da kesin ihalesinin yapılacağını belirtti.

“İnşallah metronun temelini hep beraber 3 Ocak’ta atacağız”

Başkan Seçer, geçen yıl 7 milyon 487 liraya mal olan 600 durak yaptıklarını, bu yıl aldıkları yeni hatlarda kullanılacak 500 durağın da montajını bu yıl sonu itibariyle tamamlayacaklarını söyledi. Mezitli-Gar arasında yapımı süren bisiklet yoluna dair de konuşan Başkan Seçer, devamında Metro projesine de değindi. Seçer, “Metronun inşallah hep beraber 3 Ocak’ta temelini atacağız. Şu anda müteahhitte, yüklenici firmaya yer teslimi yapılıyor. Şantiye çalışmaları yapılıyor. Çok önemli bir ekonomik hacim sağlayacak. Toplamda yaklaşık olarak 3,5 milyar lirayı konuşuyoruz ve bunun 3’te 2’lik kısmı da bu kentte kalacak. 2 binin üzerinde direkt ya da dolaylı insan bu inşaatta çalışacak. Bu insanlar maaş elde edecek. Bu insanların gelmesi, gitmesi, kentte ihtiyacını karşılaması esnafın işini de çok canlandıracak” ifadelerini kullandı.

3. Çevreyolu muazzam geniş bir yol haline gelecek”

4 bin 150 metre yol yenileme ve 1550 metre yol açma çalışmasının ardından 4. Çevreyolu’nu 27 Eylül’de açtıklarını belirten Başkan Seçer, bu yolun 4 şerit gidiş-4 şerit gelişe sahip olduğunu vurgulayarak, “Mersin’in bugüne kadar yapılmış en geniş caddesini konuşuyoruz ve bisiklet yollarına sahip. Aynı şekilde 3. Çevreyolu da yapım çalışmalarını başlatıyoruz. Muazzam geniş bir yol haline gelecek” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159