Trabzon Ulaşım Master Planı çalışmaları devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun çok önem verdiği projeler arasında yer alan ve şehrin ulaşım sorununu çözüme kavuşturacak olan Ulaşım Master Planı çalışmaları, ortak akıl toplantıları ile devam ediyor.

banner114
Trabzon Ulaşım Master Planı çalışmaları devam ediyor

Trabzon’da uzun yıllardır konuşulan ve şehrin ulaşım alanındaki anayasası olma özelliği taşıyacak Ulaşım Master Planı çalışmaları istişare içerisinde yürütülüyor. Master Plan çalışmaları kapsamında ilk etapta ele alınan Maraş Caddesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve şehrin dinamikleri Trabzon Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Bayraktar, Trabzon Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Samet Ali Yıldız, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal ve Yürütme Kurulu üyeleri, Trabzon Şoförler Cemiyeti Başkanı Ömer Hakan Usta, Büyükşehir Belediye Meclisi Ulaşım Komisyonu adına; Meclis Üyesi Şaban Bülbül, Trabzon Mimarlar Odası adına Alaittin Genç, Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Muzaffer Aydın, Büyükşehir Belediyesi adına Ulaşım Ana Planı sürecinde danışmanlık yapan KTÜ Mimarlık Bölümü Şehircilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Melih Öksüz, KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şeref Oruç ile kontrol teşkilatı ve yüklenici firma yetkilileri hazır bulundular.

Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Bayraktar, Maraş Caddesi için hazırlanan sunumu katılımcılarla paylaştı. Bayraktar, "Büyükşehir Belediyesi olarak ortak akıl ile birlikte hem yayaları hem dolmuşları hem de cadde esnafını memnun edecek bir çözüm önerisi getirmeye çalışıyoruz. Bu konuda sizlerin fikirleri de bizim için çok kıymetlidir” şeklinde konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal ise, “Şehrimizle ilgili alınacak kararlarda, paydaş olarak yatırımcı kuruluşları, üniversitelerimizi ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek, kamu kaynaklarının etkin ve verimli şekilde kullanılmasına katkı sağlandığı için memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda Maraş Caddesi için önerilen alternatif senaryolar masaya yatırıldı. Bundan sonraki sürecin de yine katılımcı bir anlayış içerisinde sürdürüleceği belirtildi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159