Ulaşım tek elden kontrol edilecek

banner113

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarının 2’nci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 09.02.2021, 18:44 10.02.2021, 16:53 Erkan YILMAZ
Ulaşım tek elden kontrol edilecek

Başkan Murat Zorluoğlu, ulaşım ve turizm noktasında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ulaşım hizmet binamız aşağı yukarı yarısını geçmiş durumda. İnşallah planlandığımız gibi tamamlandığında Trabzon’da ulaşımın tek elden kontrol edildiği bir merkeze kavuşmuş olacağız. Şu ana kadar orada konteynerler içerisinde hizmet veriliyordu. Bu iş tamamlandığında hem Ulaşım Dairesi Başkanlığımız hem Ulaşım A.Ş., burada konuşlanacak. Aynı zamanda şoförlerimize de çok uygun dinlenme mekanları ve eğitim salonları oluşturuyoruz. Sadece bizim şoförlerimiz değil dolmuş şoförlerini de eğitime tabi tuttuğumuzda bu merkezi kullanacağız” dedi.

Çocuklara trafik bilinci

“Çocuk Trafik Eğitim Pisti Projemiz, çok özel bir çalışma. İçişleri Bakanlığımızın bizden talebiydi. Trabzon’da çocuklarımızın trafik anlamında bilinçlenmesi için oldukça ayrıntılı bir alan. İhalesini yaptık, sözleşme aşamasında. Akyazı Stadyumu’nun orada beş dönümlük bir arazide yapılacak projeyi, 7-8 ay içerisinde tamamlanmayı planlıyoruz. Projemiz, o bölgeye de hareket katacak.”

Uzungöl’ün etrafını açacağız

“Uzungöl ile ilgili proje çalışmalarında 2’nci etabın sonuna geliyoruz. 2’nci etapta Uzungöl’de çok güzel dokunuşlar var. Çaykara Belediye Başkanımız ve Çaykara meclis üyelerimizle projeyi yeniden değerlendirdik. Bu hafta içerisinde Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürümüz de Trabzon’a gelecek. Projeye son şeklini verdikten sonra da etap etap ihalesine çıkıp bu projeyi gerçekleştireceğiz. Yaklaşımımız gölün etrafını bütünüyle açmak olacak. Çok daha yeşil bir göl çevresi oluşturmaya çalıyoruz. Hedefimiz 2022 sonuna gelindiğinde çok daha farklı bir Uzungöl ortaya çıkarmak. Çok daha yeşil, ulaşım ve park meselesi çözülmüş, altyapısı üstyapısı, yolları, kaldırımları, peyzajı ve içerisinde Büyükşehir’in de bizzat bulunduğu bir Uzungöl olacak. Bu seneden itibaren hem işletmeci olarak hem de zabıta ve güvenlik birimlerimizle 7/24 var olacağımızı ifade etmiştik. Büyükşehir Belediyemizin Çaykara Belediyesi ile birlikte orada var olması, hem ticari hem de turizm hayatını çok daha olumlu şekilde etkileyecektir.”

“Yalıncak plajımızda işler planladığımız gibi devam ediyor. Burada şehrimize çok güzel bir plaj kazandırıyoruz. Yaklaşık 900 metrelik bir sahil hattı. Plajın ötesinde yürüyüş yolları otoparklar, park alanları küçük çaplı yeme içme mekanları şehrimize değer katacak bir proje olacak.”

Trafik yükü azalacak

“KTÜ-Farabi kara yolu bağlantısında epey bir mesafe kat ettik. Kayalık alanda kırma işi yapıldı. Kalkınma Mahallesi’nden üniversiteye giderken orada var olan trafik yükünü azaltacak, doğrudan sahil yoluna bağlantı yapacağımız transit bir yol olacak. Transit yol olacağı için de büyük bir rahatlama sağlayacağına inanıyorum. Aynı zamanda bu akstan üniversite öğrencileri yaya olarak da yürüyebilecek.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159