AKO Grup 25 adet Mercedes-Benz Actros çekiciyi filosuna kattı

banner113

Türkiye’nin yerli sermayeli sanayi gücü AKO Grup, bünyesinde faaliyet gösteren PETLAS, AKO Akü, Ako Jant ve AKO Lastik Kaplama şirketlerinin ticari hacminde düzenli yatırımlarla elde ettiği artışı, güçlü lojistik alt yapısı ile destekliyor. Yurtiçi ve ihracat pazarında büyümeye yönelik altyapıyı güçlendirme amacıyla yapılan yatırımla satın alınan 25 yeni Mercedes-Benz Actros, AKO Lojistik birimi envanterine girdi.

banner114
LOJİSTİK 22.12.2021, 10:23 Erkan YILMAZ
AKO Grup 25 adet Mercedes-Benz Actros çekiciyi filosuna kattı

Türkiye’nin yerli sermayeli sanayi gücü (Abdulkadir Özcan A.Ş.) AKO Grup, bünyesinde yer alan gösteren PETLAS, AKO Akü, Ako Jant ve AKO Lastik Kaplama şirketlerinde bugüne dek gerçekleştirdiği yatırımların meyvesini, ticaret hacminde güçlü artışla topluyor.

Üretimle büyüyen AKO Grup, ciro artışına paralelfabrikaların üretim ve lojistik ihtiyaçları doğrultusunda lojistik alt yapısına da düzenli yatırımlar yapıyor. Yurt içi ve karayolu ile ihracat gerçekleşen yurt dışı pazarlarındaki büyümeye yönelik lojistik alt yapıyı güçlendirme hedefiyle yapılan bu yeni yatırımlarla AKO Lojistik Birimi envanterine katıldı. AKO Lojistik araç parkı yeni satın alınan 25 Mercedes Actros ile filosunu 175 adet çekici ve dorseden oluşan dev bir filoya dönüştürmüş oldu.

AKO Grubun amiral gemisi, ülkemiz lastik sektörünün yerli sermayeli lider kuruluşu PETLAS,kendi geliştirdiği yüksek teknolojili ürünlerle dünya pazarlarında büyük ilgi görüyor. Türkiye’nin dört bir yanında, 800’ü aşkın bayisi ile faaliyet gösteren PETLAS’ın 6 kıtada 120 farklı ülkeye yayılan ihracat pazarları arasında, ABD, Almanya, İtalya gibi büyük ölçekli otomotiv endüstri ve pazarına sahip ülkeler de yer alıyor.

AKO Grup şirketleri AKO Akü ve AKO Jant da, yurt içi ve ihracat pazarlarındaki güçlü hacim artışını sürdürüyor.

Bu artış doğrultusunda, Türkiye’nin dört bir yanına ve dünya pazarlarına ulaşan ürünlerin sevkiyatlarına ve üretim şirketlerinin ihtiyaçlarına yönelik lojistik hizmetleri, PETLAS Kırşehir Fabrikasında yerleşik AKO Lojistik Birimi tarafından yönetiliyor.

AKO Grup’un, üretim şirketlerinin ihtiyaçları doğrultusunda lojistik alt yapısını da düzenli yatırımlarla sürekli geliştirildiğini ifade eden AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan, “Bu yatırımlar çerçevesinde AKO Lojistik araç parkımız, yeni satın alınan 25 adet Mercedes Actros 1848 TIR çekicisiyle daha da büyütüldü. AKO Lojistik Birimi envanterimize giren bu 25 araç, yurt içi ve karayolu ile ihracat gerçekleşen yurt dışı pazarlarındaki büyümeye yönelik lojistik alt yapıyı güçlendirme hedefiyle satın alındı” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159