Avrupa’ya hizmet veren lojistikçilere akaryakıt yönetimi

banner113

IDS’nin (International Diesel Service) çığır açan iAccount uygulaması, Avrupalı ve Avrupa’ya hizmet veren Türk nakliye şirketlerine yakıt yönetimi kabiliyeti sağlıyor.

banner114
LOJİSTİK 08.02.2017, 15:03 08.02.2017, 15:11 Taşıma Dünyası
 Avrupa’ya hizmet veren lojistikçilere akaryakıt yönetimi
Türkiye’de merkezi olan ve Avrupa’da faaliyetlerini sürdüren nakliyeciler ve karayolu taşımacılığı şirketleri, IDS’nin, gelişmiş teknolojisi sayesinde artık tüm filolarının yakıt tüketimini gerçek zamanlı olarak gözlemleyerek yönetebilecek. Yakıt verimini artırmak ve kaynak tüketimleri konusunda daha fazla güvenlik sağlamak isteyen lojistik firmaları için bir kazanım anlamına gelen bu gelişme, aynı zamanda azalan nakliye masrafları ve emisyon salınımı sayesinde, Avrupalı ve Avrupa’ya hizmet veren Türk üretici ve perakendecilere de fayda sağlayacak.

Yakıt tüketimi, yıllık işletim maliyetlerinin üçte biri kadarını yakıt masraflarına ayıran karayolu taşımacılığı ve nakliye şirketleri için son derece ciddi bir konu olarak biliniyor1. Son on yılda petrol fiyatlarında görülen dalgalanmalar, filolarının yakıt performansını gözlemleyebilmek isteyen taşımacıların, bunu sağlayacak en iyi teknolojiye olan ihtiyacını daha da artırdı.

Yakıt Alım ve Tüketim Süreçleri Verimli Hale Geliyor

iAccount artık yakıt endüstrisinin en gelişmiş çözümü olan bu teknolojiyi IDS müşterilerine sunuyor. Taşımacıların depo ekipleri, basit çevrimiçi bir gösterge tablosu üzerinden araçlarının anlık hareketlerini ve yakıt tüketimlerini gerçek zamanlı olarak gösteren bir dizi bilgiye ulaşabiliyor. Sistem, bütün faaliyetleri anında tüm ağ üzerinden göndererek merkez ofis ekiplerini sadece kart kullanımı konusunda kontrol sahibi yapmakla kalmıyor, sunduğu üst seviye güvenlik ve detaylı yönetim imkanlarıyla tüm operasyon süreçlerinde güven veriyor.

Avrupa’nın önde gelen yakıt hizmetleri tedarikçisi olan IDS, taşımacılık alanında faaliyet gösteren müşterilerinin şoförleri için halihazırda elektronik ödeme kartları sunuyor. Kartlar, Avrupa’nın ana karayollarındaki 600’den fazla yakıt istasyonunda dizel yakıt satın alırken kullanılabiliyor. IDS müşterileri artık iAccount sayesinde söz konusu kartların şoförler tarafından kullanımını uzaktan kontrol edebilmekle kalmayıp (merkez ofisten kartları bloke etmek, blokajı kaldırmak, kart kapasitelerini ayarlamak, tüm filo için limitler belirlemek), kullanımı neredeyse gerçek zamanlı olarak gözlemleyip yönetebiliyor. iAccount üzerinden yapılan işlemler anında tüm ağ boyunca gönderiliyor. Uygulama, tam güvence sunan eşsiz güvenlik seviyesiyle, yakıt alımına izin verilen istasyonlarının merkez ofis ekiplerince sistemde açılıp kapatılmasına, yapılan işlemlerin neredeyse anında gözlemlenebilmesine, optimum yakıt verimliliği sağlayan rotaların seçilmesinin yanı sıra finansal verilere, fiyat geçmişlerine ve kredi detayları gibi bir çok bilgiye ulaşılabilmesine imkan sunuyor.

Kısacası, taşımacılık şirketleri iAccount ile ilk defa olarak tüm filolarının yakıt performansını ve maliyet profilini her an görüntüleyebiliyor.

Müşterilerden alınan geri dönüşler oldukça iyi diyen IDS’de BT İşleri Uzmanı olan Christy Immens, konuyla ilgili olarak, “iAccount’un ilk sürümünü kullanıma sunduğumuzda müşterilerimizi uygulamayı kullanmaları konusunda teşvik etmek için çok çalıştık. Fakat sağladığı avantajlar aslında o kadar netti ki, ilk yılın sonuna kadar kullanım 4 kat arttı.” diyor ve devam ediyor: “Yeni sürümün müşterilerimiz tarafından şimdiden bu kadar ilgi görmesine çok seviniyoruz. Yaptıkları iş için kusursuza yakın bir hizmet sağladığını söylüyorlar, dolayısıyla biz de Avrupa’daki taşımacıların bir ihtiyacına gerçekten hizmet ettiğimizi hissediyoruz.”

IDS Strateji ve Pazarlardan Sorumlu Müdürü Martijn Hazebroek ise, “Yeni iAccount’un kullanıma sunulmasının bizim için stratejik önemi çok büyük ve bu aynı zamanda Avrupa’nın lider yakıt kartı tedarikçisi olarak konumumuzu korumamızda da önemli bir rol oynuyor.” diyor. Hazebroek şöyle devam ediyor: “Bu teknoloji müşterilerimiz için büyük bir kazanım. Nihayet kendi yakıt kaynaklarını en ince detayına kadar yönetebilir ve aradıkları güvenliğe erişebilir oldular. 16 dilde kullanıma sunulan iAccount, türünün piyasadaki en kapsamlı ve teknolojik olarak en gelişmiş örneği; dolayısıyla müşterilerimiz yüklerini kıtanın dört bir yanına taşırken onlar için değer yaratmaya devam edecek.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159