AYK Lojistik Continental ile maliyetlerini düşürüyor

banner113

Continental, ileri teknolojiyle tasarladığı Hybrid HS3 lastikleri ve ContiPressureCheck ile bu kayıpların önlenmesine destek olurken lojistik sektörünün hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmesini sağlıyor

banner114
LOJİSTİK 19.10.2020, 12:44 Erkan YILMAZ
AYK Lojistik Continental ile maliyetlerini düşürüyor
Lojistik, nakliye, inşaat gibi sektörlerde yer alan filoların en büyük gider kalemlerini hiç kuşkusuz lastik kayıpları oluşturuyor. Bu kayıpları önlemek için filolara olduğu kadar lastik üreticilerine de büyük sorumluluklar düşüyor. Ortalama 12-18 ayda bir lastiklerini değiştiren AYK Lojistik, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlamak için Continental’in ileri teknolojiyle tasarladığı Hybrid HS3 lastiklerini kullanıyor.

Hem güvenli sürüş sağlıyor hem de yakıt tüketimi düşüyor

Yapı kimyasallarında üretim gerçekleştiren ve profesyonel lojistik ekibiyle Türkiye'nin farklı noktalarına lojistik hizmeti veren AYK Lojistik Müdürü Samed Aydoğan, "İş güvenliği bizim için çok önemli. Bu nedenle araçlarımızda kullanacağımız lastik seçiminde güvenliği ön plana tutarak filomuzda Continental Hybrid HS3 lastiklerini tercih ediyoruz. Sürücülerimiz, Hybrid HS3 lastiklerinin yol tutuşu, dayanıklılık ve yakıt ekonomisine sağladığı katkıdan dolayı oldukça memnun. Çünkü Hybrid HS3, güvenli bir sürüş sağlarken yakıt olarak optimum sarfiyatı sağlamasına da yardımcı oluyor. Hybrid HS3 ile sürücülerimiz, 100 kilometrede 1 litre yakıt tasarrufu elde etti. Bu da biz filo sahipleri için maliyet hesaplaması açısından oldukça önemli” açıklamasında bulundu.


 Lastik kayıplarından bu sistemle kurtulduk

Lastik basınçlarını sık sık kontrol ettiklerini ve şoförleri bu konuda bilinçlendirdiklerinin de altını çizen Aydoğan, "AYK Lojistik olarak, yolda kalma sürelerimizi azaltmak ve araç kullanım sırasında fark edilemeyen basınç kaybını en hızlı şekilde tespit ederek gerekli müdahaleyi yapabilmek asıl amacımız. Bu noktada da ContiPressureCheck ile lastiklerimizin her zaman doğru basınçta olduğunu artık net şekilde biliyoruz. Bunun yakıta ve lastik ömrüne etkisinin de farkındayız. Bununla birlikte basınç kaybını anında fark ederek müdahale şansı sunması bizim için çok önemli. Bu sistem sayesinde, sevkiyat öncesi ve sonrasında bir basınç kaybı olması durumunda önceden müdahale edebiliyoruz ve Lojistik sektörünün en büyük gideri olan lastik kayıplarından korunmuş oluyoruz. Aynı zamanda, girişimlerine başladığımız ve üzerinde yoğun şekilde çalıştığımız, kendi araç takip sistemimizi yaratma projemiz de var. Continental'in öneri ve yönlendirmesiyle CPC sistemini, geliştirmekte olduğumuz bu takip sistemi içinde kullanmayı da planlıyoruz. Bu projemizi de en kısa sürede, başarıyla sonuçlamayı umuyoruz" dedi.






Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159