Bayramda ticaret denizyolu ve demiryoluna kayacak

banner113

Yaklaşan bayram tatilinde karayollarında ve sınır kapılarında meydana gelebilecek yoğunluğa karşı, ithalat-ihracat yapan şirketler gönderilerinin aksamaması adına bir dizi önlem alıyor. Firmalar yüklerini intermodal yani kombine taşımalar ile yaparak sınırı denizden ya da demiryolu ile aşmayı planlıyor.

banner114
LOJİSTİK 23.08.2017, 10:53 23.08.2017, 10:58 Taşıma Dünyası
Bayramda ticaret denizyolu ve demiryoluna kayacak
Karayollarında ve gümrük kapılarında yaz yoğunluğu devam ederken bu duruma bir de bayram tatilinin eklenmesi, ihracat taşımalarında gecikme yaşamak istemeyen birçok firmayı intermodal taşımacılığa yöneltti.

Yükün birden fazla taşıma modeli kullanılarak ilgili noktaya ulaştırıldığı intermodal taşımacılığın Avrupa’da 30 yıllık bir geçmişi olduğunu ancak Türkiye’de birkaç yıldır etkin olarak kullanıldığını söyleyen Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, “Bu dönemlerde karayolu ile Türkiye’den Avrupa ülkelerine gidebilmek bir haftayı geçiyor.” dedi.
İntermodal taşımacılıkta yüklerin Türkiye’den çıkışını Ro-Ro gemileri ya da demiryolu ile yaptıklarını, akabinde de demiryolu ya da karayolu ile varış noktasına ulaştırdıklarını belirten Talay, bayram tatilinin 10 gün olarak açıklanmasıyla birlikte taşıma rezervasyonlarında yüzde 20’lik bir artış yaşandığını söyledi.

Özellikle tatil dönemlerinde intermodal taşımacılığın daha çok tercih edildiğini belirten Onur Talay, standart karayolu taşımacılığına göre daha ekonomik ve çevreye duyarlı olması sebebiyle intermodal taşımacılığın önümüzdeki yıllarda en çok tercih edilen taşıma modeli olacağının altını çizdi. 


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159